Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Program: Exchange 4

Projekat: Izrada Plana razvoja energetike opštine Pirot

Nosilac projekta: Program finansira Evropska unija, njim rukovodi Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO).

Cilj projekta: Opšti cilj programa je doprinos procesu strateških promena na lokalnom nivou kroz unapređenje administrativnih kapaciteta i efikasnosti pružanja usluga u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji, u skladu sa principima reforme javne uprave, posebnim nacionalnim sektorskim politikama i praksom Evropske unije. Program je usmeren na jačanje jedinica lokalne samouprave u oblasti opštinskog planiranja.

Opis projekta: U okviru ove komponente programa, EU Exchange 4 tim radiće na razvijanju sektorskog strateškog dokumenata u oblasti upravljanja energijom – plana razvoja energetike optšine, kroz pružanje direktne podrške u njegovoj izradi i implementaciji. Urađeni opštinski plan biće usklađen sa nacionalnim prioritetima i uspostaviće se koherentni mehanizam za harmonizaciju lokalnih, regionalnih i nacionalnih strategija i politika, uz podršku SLAP IS kao kvalitetne liste projekata (project pipeline).

Očekivani rezultati:

• Unapređeno akciono strateško planiranje u oblasti energetike,

• Unapređenje mehanizma za usaglašavanje opštinskog Plana razvoja energetike sa regionalnim i nacionalnim strategijama i politikama,

• Institucionalizacija SLAP baze podataka infrastrukturnih projekata.

Vrednost projekta:

Vreme trajanja: do maja 2015

Korisnici programa: Direktan korisnik EU Exchange 4 programa je Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO). Krajnji korisnici su opština Pirot i njeni građani.

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine