Gradsko veće je organ koji usklađuje ostvarivanje funkcija Gradonačelnika i Skupštine grada i vrši kontrolu i nadzornu funkciju nad radom gradske uprave. Organizacija načina rada i odlučivanja Gradskog veća uređuje se odlukom, koju donosi Skupština grada pre izbora ovog organa, po pravilu, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada, posle održanih izbora.

Gradsko veće čine: Gradonačelnik, zamenik Gradonačelnika i devet članova Gradskog veća, koje bira Skupština grada, na period od 4 godine, tajnim glasanjem, većinom od ukupnog broja odbornika.

Gradonačelnik, mr Vladan Vasić, je predsednik Gradskog veća.

Zamenik Gradonačelnika, Miloš Colić, je član Gradskog veća po funkciji.

Rođen 01.12.1981.godine. Po zanimanju je diplomirani pravnik.
Karijeru je započeo u advokatskoj kancelariji, a nastavio je kao nastavnik pravne grupe predmeta u Ekonomskoj školi Pirot i Gimnaziji u Pirotu, gde je ukupno radio 12 godina.
Kao direktor Zip centra za mlade radio je od 2011. do 2019. godine.
U tom periodu nastali su objekti Zip centra za mlade i start AP centra. U svojoj karijeri radio je i u civilnom sektoru, ali i kao zaposlen u međunarodnoj organizaciji pri Ujedinjenim Nacijama. Funkciju zamenika gradonačelnika je obavljao od 2020. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Članovi Gradskog veća grada Pirota su:

1. Dejan Ranđelović, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Rođen 06.01.1968. godine u Pirotu.
Osnovnu školu završio u Pirotu, a srednju školu u Beogradu i stekao zvanje saobraćajno transportni tehničar - odsek železnica. Višu školu takođe završio u Beogradu. Specijalističke studije završio u Nišu i stekao zvanje menadžer specijalista u saobraćaju. Od 1989. godine do 2018. godine radio u preduzeću Železnice Srbije na poslovima odpravnika vozova i šefa železničkih stanica. Od 2017. godine obavlja funkciju člana Gradskog veća.

2. Bratislav Rašić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Rođen 02.11.1987. godine u Pirotu.
Osnovnu i srednju školu završio u Pirotu. Diplomirao na Tehničkom fakultetu u Boru, studijski program Inženjerski menadžment i stekao zvanje diplomirani inženjer menadžmenta. Zaposlen u AD “Đerdap usluge”. Od 2020. godine obavlja funkciju člana Gradskog veća grada Pirota.

3. Tijana Hristov, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Rođena 14.08.1995. godine.
Osnovnu školu Sveti Sava završila je u Pirotu, kao i Gimnaziju u Pirotu. Završila je osnovne studije na Filozofskom fakultetu univerziteta u Prištini, a master studije na Filozofskom fakultetu u Nišu pri Niškom univerzitetu. Zaposlena je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje od 2020. godine na mestu savetnika za planiranje karijere.

4. Vladica Tošić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Rođen 20.04.1974. godine u Pirotu.
Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i stekao је zvanje diplomirani istoričar. Postdiplomske studije završio je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i stekao je zvanje specijalista politikolog iz oblasti međunarodne politike. Aktivan је u projektima regionalne i prekogranične saradnje. Kopredsednik je Evroregiona Nišava i član Izvršnog odbora Asocijacije evropskih pograničnih regiona.

5. Slobodan Petrović,  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Rođen 27.10.1955.godine u Kamenici, opština Dimitrovgrad.
Osnovnu i srednju školu je završio u Pirotu. Svoj radni vek proveo je u “Tigru” ad, od 1978. godine. Predsednik je samostalnog sindikata “Tigar” ad od januara 2010. godine i predsednik Nadzornog odbora samostalnog sindikata Srbije u 3 mandata. Obavljao je funkciju člana Gradskog veća grada Pirota i člana Socijalno-ekonomskog saveta grada Pirota.

6. Aleksa Ćirić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Rođen 10.06.1993. godine u Pirotu.
Završio osnovne akademske studije na Ekonomskom fakultetu u Nišu. A master akademske studije na Mašinskom fakultetu u Nišu. Trenutno zapošljen u Poreskoj upravi - Filijala Pirot na poslovima naplate poreza. Od 2016.godine odbornik je u skupštini grada Pirota.

7. Milan Petrović, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Rođen 12.12.1979.godine u Pirotu.
Po zanimanju je ekonomista, a zaposlen je kao direktor kompanije koja se bavi izvozom i posredovanjem u izvozu srpskih proizvoda. U periodu od 2016. do 2019.godine je obavljao funkciju pomoćnika gradonačelnika Pirota.

8. Ivana Stamenović,  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Rođena 28.10.1985.godine u Pirotu.
Osnovnu i srednju školu završila u Pirotu. Diplomirala je u Nišu na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i stekla zvanje profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Od novembra 2018.godine obavlja funkciju člana Gradskog veća grada Pirota, zadužena za oblast socijalne politike, sporta i fizičke kulture.

9. Miroslav Mitić,  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Rođen 08.09.1986.godine u Pirotu.
Osnovnu i srednju školu završio je u Pirotu. Po zanimanju diplomirani ekonomista. Od 01.10.2012. do 28.02.2022.godine radio u Domu zdravlja Pirot na poslovima samostalni referent za finansije. Od 01.03.2022.godine obavlja funkciju Gradskog veća grada Pirota i zadužen je za socijalnu politiku. Oženjen, otac dvoje dece.

 
Sekretar Gradskog veća grada Pirota je Vanja Đorđević, dipl. pravnik.

 

Joomla templates by Joomlashine