Obaveštenje građanima o rezultatima glasanja putem flajera
Projekat „Reforma poreza na imovinu“

Na sastanku radne grupe za sprovođenje Akcionog plana za uključivanje građana u procesu trošenja sredstava naplaćenih od poreza na imovinu dana 02.10.2019.godine analizirani su glasovi građana dobijeni putem popunjavanja flajera uz poresko rešenje. Tokom jula, avgusta i sptembra meseca 2019.godine ukupno je glasalo 563 građana Pirota a rezultati ankete su sledeći:

Predlog br.1. -Uređenje i osvetljenje igrališta na raskrsnici ulica Josipa Pančića i Jerine Nikolić – 66 glasova,
Predlog br.2. - Uređenje doma penzionera u Gnjilanu – 61 glas,
Predlog br.3. - Mobilna lekarska ekipa za medicinsku pomoć starim i slabopokretnim osobama na kružnom putu (sistematski pregled, kontrola šećera i pritiska) – 159 glasova,
Predlog br.4. - Rekonstrukcija javne česme „Arizankova česma“ i prostora u ul.Nišavski odred – 63 glasova,
Predlozi građana – 214

Na osnovu utvrđenog ukupnog broja glasova konstatovano je da je najveći broj glasova dobio predlog br.3 te su članovi radne grupe doneli odluku da se u 2020.godini iz budžeta izdvoje sredstava naplaćena od poreza na imovinu za realizaciju predloga br.3 - Mobilna lekarska ekipa za medicinsku pomoć starim i slabopokretnim osobama na kružnom putu (sistematski pregled, kontrola šećera i pritiska).
Što se tiče pristiglih predloga koji su dali sami građani, a bilo ih je ukupno 214, konstatovano je da je najveći broj građana predložio izgradnju Doma penzionera – čak njih 124. Članovi su na stavu da je ovaj predlog građana opravdan ali takođe obaveštavaju građane da je to predlog koji zahteva ogromna sredstva, odnosno da spada u kapitalne projekte te se isti ne može realizovati od sredstava ostvarenih od naplate poreza na imovinu. Veliki broj predloga odnosio se na rekonstrukciju i uređenja ulica i seoskih puteva, uređenje trotoara, osvetljenje u selima, izmeštanje autobuske stanice  i sl.

Grad Pirot se zahvaljuje svim građanima - poreskim obveznicima, koji su glasali i dali svoj predlog i na taj način se aktivno uključili u proces kreiranja budžeta Grada.

TVOJ GRAD – TVOJA ODLUKA!

Radna grupa   
za sprovođenje AP


Svi poreski obveznici dobili su uz poresko rešenje ove godine i flajer kako bi imali mogućnost da se aktivno uključe u proces donošenja odluka o trošenju sredstava ostvarenih od naplate poreza na imovinu. Svi zainteresovani građani mogu glasati za jedan od predloga do 30.09.2019. g. ubacivanjem flajera u glasačku kutiju koja se nalazi na šalteru br.4 Gradskog uslužnog centra.

Pridruži nam se!

Tvoj grad - tvoja odluka!


Ove godine svi poreski obveznici mogu da odlučuju šta će biti prioritetni projekti našeg Grada za sledeću godinu. Molimo Vas da se popunjavanjem ovog anketnog listića aktivno uključite u procesu donošenja odluka o trošenju sredstava ostvarenih od naplate poreza na imovinu.

Anketa je potpuno anonimna.

Izaberite zaokruživanjem jedan od ponuđenih projekata čija je realizacija planirana od strane Grada, a koji je po Vašem mišljenju od prioritetnog značaja, ili pošaljite Vaš predlog na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom Uključi se i ti - glasaj za projekat!

Preuzmite anketni listić: >>>

Pridruži nam se!
Tvoj grad - tvoja odluka!

Joomla templates by Joomlashine