Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je obišao radove u Ulici Save Kovačevića, gde se realizuju veoma obimni radovi na kompletnoj rekonstrukciji ove saobraćajnice, biće izgrađen novi kružni tok, a biće i mnogo novih parking mesta, koja su nedostajala u ovom delu grada. Takođe, kretanje pešaka na ovoj deonici ubuduće biće neuporedivo bezbednije nego do sada.

-Želim da kažem da je pred nama bogata građevinska sezona. Mnogi građevinski radovi su već u toku. Evo jednog od onih radova koje posećujemo. Ali radimo i ulice Stevana Sremca gde se uređuje parking prostor i ulice Gavrila Principa gde se uređuju ulice i vodovodne mreže. Radimo na kanalizacionoj mreži u selu Veliko Selo. Zamena vodovodne mreže i asfalta u selu Veliki Suvodol. Uskoro sledeće nedelje otvaramo novo gradilište, a to je uvođenje kanalizacione mreže za ceo Berilovac. Ovo će biti možda i najznačajnija investicija ove godine, iako nijedno ulaganje za ljude koji žive u tom kraju nije malo. Kao što ste primetili, velika je investicija u Ulicu Save Kovačevića-kaže Vasić i dodaje:

-Pored proširenja kolovoza, pešačkih staza do keja, biće i dosta parking mesta sa obe strane ulice. Ovde ćemo napraviti moderan kružni tok i na ovaj način ćemo zaista okružiti ovaj kompleks, od uređenja keja, otvorenog kupališta, dosta parking prostora, zelenila, ali to nije sve. Radićemo u ovom naselju u dve male, ali važne ulice, 8. septembra i 46. divizije. Radićemo na obnovi kanalizacione mree, jer ima tehničkih problema. To je veoma zahtevan posao i radiće se tokom leta. Radićemo na teritoriji cele opštine, u selima i gradu. Radimo dve ulice, Crni Vrh i Prote Mateje, gde se menja vodovodna mreža. Onda će tamo biti novi asfalt. Dakle, radićemo u celom gradu i selima, a sve u skladu sa našim sloganom – Asfalt do svake kuće-navodi Vasić.

Gradi se NOVI KRUŽNI TOK!

Direktor JP za planiranje Slaviša Svilarov kazao je da nas očekuju obimni radovi.-Kako ste rekli, ovo je svojevrsni nastavak investicije od prošle godine. Ova deonica je duga oko 300 metara, sa izgradnjom novog kružnog toka. Radovi su počeli pre oko dve nedelje, trenutno su u toku zemljani radovi aktuelni. Uklanja se stari asfalt, već je krenulo postavljanje behaton kocki. Ovde će biti 62 parking mesta, samo u ovom delu ulice.

Prošle godine tu je izgrađeno još 150, pa će na ovoj stazi od Ljubovnog mosta do Gradskog stadiona biti preko 200 parking mesta. Takođe, biće zamenjena vodovodna i kanalizaciona mreža. Biće postavljena nova javna rasveta. Nakon svega toga biće obeležena horizontalna i vertikalna signalizacija. Pored toga, na kolovozu će biti postavljena dva sloja asfalta debljine 11 cm i jedan sloj asfalta na parkiralištima. Kao što sam rekao, biće zelenila, pod behatonom oko 1.500 kvadrata, pod zelenilom oko 1.000 kvadrata, a pod asfaltom oko 3.500 kvadrata. Vrednost investicije je oko 36 miliona dinara, a izvođač je pirotska kompanija AD Drumovi.

Oko 600 miliona dinara biće uloženo samo u putnu infrastrukturu

Govoreći o ukupnim invesicijama tokom ove građevinske sezone, Svilarov je istakao da  će samo za putnu infrastrukturu u gradu i selima ove godine, zajedno sa projektima na kojima je grad konkurisao pred ministarstvima, biće uloženo oko 600 miliona dinara u putnu infrastrukturu.

-Nadam se da će najveći deo sredstava biti realizovan do kraja građevinske sezone-poručio je Svilarov.

Kako smo već javljali, zbog obimnih radova koji su u toku, na snazi je izmena režima saobraćaja u ovom delu grada: VAŽNO obaveštenje

Izvor: Pirotske vesti

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine