Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Danas je na Zatvorenom gradskom bazenu otvoreno šest punktova za masovnu vakcinaciju građana protv koronavirusa. Koordinatori i predstavnici lokalne samouprave od otvaranja bili su na licu mesta i pratili tok vakcinacije. 

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika tom prilikom je rekao da će danas biti vakcinisano 420 građana.

Lokalna samouprava se trudi da ispuni sve uslove koji su nam propisani od strane nadležnih ministarstava. Redovno šaljemo izveštaje, postavili smo koordinatore, veliki broj volontera učestvuje u organizaciji procesa imunizacije. Ono što je bitno za sve građane da se napomene jeste da dok ih volonteri ne pozovu da im saopšte termin i mesto vakcinacije, ne dolaze da se vakcinišu, kaže Colić.

Spiskovi građana koji su se preko portala prijavili za vakcinaciju protiv koronavirusa stižu nam tokom popodneva za sutrašnji dan, rekla je dr Milena Dimitrijević, koordinator dolaska na imunazicu ispred Instituta Batut. Trenutno na raspolaganju imamo samo kinesku vakcinu i o tome mi ne odlučujemo, sve je centralizovano. Odziv građana je dobar, nemamo ljude sa komplikacijama, a naš zadatak je da sve one koji su se vakcinisali pozovemo sutradan i informišemo se o njihovom stanju i eventualnim reakcijama na vakcinu. 

Organizacija rada je za sada dobra, a ukoliko imamo povećano interesovanje građana u planu je otvaranje novih punktova. U proseku se na jednom punktu za sat vremena vakciniše 10 građana, rekao je Bojan Ranđelović, koordinator za opšte poslove imunizacije.

Prvog dana vakcinacije na Zatvorenom bazenu vakcinu su primili i neki članovi Gradskog veća. Kinesku vakcinu danas su primili Vidojko Panajotović i Dejan Ranđelović, članovi Veća i Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra. 

Puktovi za vakcinaciju biće otvoreni u terminu od 8 do 18 časova.

Izvor: Plusonline

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine