Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Direktor JP "Vodovod i kanalizacija“, Zoran Nikolić, danas je potpisao Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa predsednikom mesne zajednice Staničenje o preuzimanju nadležnosti nad seoskim vodovodom, koji do sada nisu bila pod upravom „Vodovoda“.

Prema rečima gradonačelnika Vladana Vasića, oko 93 posto stanovnika sa teritorije Pirota je pod ingerencijom JP "Vodovod i kanalizacija“. Lokalna samouprava nastoji da u skorije vreme vodosnabevanje u potpunosti bude pod rukovodstvom pirotskog Vodovoda. Direktor JP “Vodovod i kanalizacija“, Zoran Nikolić, kaže da je Stanjičenje dvadesetdrugo selo sa teritorije Grada koje je potpisalo ovakav ugovor.

Prema njegovim rečima postoje nova interesovanja i „Vodovod“ je spreman da izađe u susret i preuzme upravljanje seoskim vodovodima. Rešili smo problem u Ponoru, problem je takođe dugoročan u Jalbotini gde je neophodno dugoročnije ulaganje.Predsednik Mesne zajednice Staničenje Slobodan Manić, kaže da je saradnja sa „Vodovodom“ i do sada bila dobra i očekuje da će tako biti i nadalje na obostrano zadovoljstvo. Selo nije malo, ima oko 400 punoletnih stanovnika i povećanu stopu nataliteta. Nedostaju neki infrastrukturni objekti koji će unaprediti život mladih u selu, kaže Manić. 

Izvor: Plusonline

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine