Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

U Štabu za vanredne situacije grada Pirota kažu da su na teritoriji Pirota, bez izuzetka, svi nekategorisani putevi oštećeni manje ili više. U koordinaciji sa Štabom i Javno preduzeće za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta angažovano je na sanaciji puteva prema Programu urgentnog održavanja koji je na snazi tokom cele godine. Direktor Preduzeća, Slaviša Svilarov, kaže da je bilo mnogo poziva građana, predstavnika mesnih zajednica i prema nalogu lokalne samouprave počele su prioritetne intervencije.“Do sada smo intervenisali na putu Temska – Topli Do gde je došlo do odrona. Takodje, i u samom selu se intervenisalo. Tokom jučerašnjeg dana na putu Temska – Rudinje je uklanjen nanos sa puta. U Cerovi se regulisao deo rečnog toka. Juče se radilo i prema selu Mirkovci gde je bilo dosta nanosa, oborenih stabala i granja, tako da su ovi putevi prohodni”.

“Danas naše ekipe, odnosno Preduzeća “Piksi”, rade u Sukovu i do kraja dana bi poslovi na cevastim propustima trebalo da se završe. Sutra ćemo intervenisati u selu Vlasi gde, takođe, ima problema na seoskom putu. Na redu je zatim selo Izvor gde smo više puta radili, ali s obzirom da je put u nagibu pri svakoj obilnijoj kiši dolazi do oštećenja. Imamo poziv iz Srećkovca i još nekih mesta tako da reagujemo koliko možemo i pokušavamo da štetu na nekategorisanim putevima ublažimo i puteve učinimo prohodnim”- izjavio je Svilarov.

Izvor: Pirotske vesti

 

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine