Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Predstavnici konfekcijske kuće “Makaron Moda” zakupili su 4.900 kvadratnih metara poslovnog prostora nekadašnje Fabrike “Lola Sarlah” u Pirotu. Reč je o dugoročnom zakupu na deset godina. Kako nam je rekao zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, reč je o renomiranom konfekcijskom proizvođaču koji proizvodi brendiranu robu za inostrana tržišta. U početku investitor planira upošljavanje oko 300 radnika.“Razgovarali smo još jednom sa predstavnicima konfekcijske firme “Macaron Moda” koja u  Velikoj Plani, već, ima svoj proizvodni pogon. Reč je o veoma značajnoj investiciji s obzirom da je dogovoren dugoročni zakup hala u nekadašnjoj Fabrici alatnih mašina “Lola Sarlah”.

Reč je velikoj konfekcijskoj kući koja šije za renomirane marke poput Lacoste. Predstavnici ove kompanije su rekli da ne žele da govore o minimalnim platama. Spremni su da daju dvadeset posto iznad minimalne zarade svakom svom zaposlenom sa mogućnošću napredovanja u karijeri. Veoma je važno da doprinesemo smanjenju nezaposlenosti. Grad je spreman da pomogne ovoj kompaniji, kao što pomaže svim investitorima u Pirotu, da li kroz trening, da li kroz druge programe, ili izdavanja raznih dozvola. Ono što je poenta u svemu tome jeste da želimo da stvorimo nova radna mesta dostojna čoveka”- kaže Colić.

Izvor: Pirotske vesti

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine