Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Gradonačelnik Pirota i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Pirota mr Vladan Vasić danas je nakon sednice Štaba kazao da je zbog otklanjanja šteta od poplava doneta odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Grada. Gradonačelnik Vasić je istakao da je tokom jučerašnjeg dana bilo 80 intervencija na preko 20 lokacija sa ciljem da se pomogne najugroženijima.

-Angažovali smo mehanizaciju i ljudstvo na velikom broju lokacija u gradu i selima, imali smo dobru komunikaciju sa predstavnicima Srbijavoda, akcenat je bio na zaštiti stanovništva, a zatim na životinje, objekte.

Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali na sprečavanju i otklanjanju posledica nepogoda. Bilo je tu i volontera, mehanizacije javnih preduzeća, privatnika. Na svu sreću nema većih i obimnijih šteta, ima mnogo poplavljenih podruma, dvorišta. Veoma važna stvar je da je vodosnabdevanje u Pirotu dobro, nema problema, crpna stanica Berilovac je opravdala svoje postojanje jer je uspela da eliminište ogromno zamućenje vode na izvorištu Krupac.

Angažovaćemo ekipe naše saobraćajne inspekcije koja će obići sve puteve u pirotskom kraju i sve probleme prijaviti i naloži firmama – upravljačima puteva,  koje su nadležne za održavanje puteva. Javljali su nam se ljudi iz zemlje i inostranstva koji žele da uplate humanitarnu pomoć. Ja se njima zahvaljujem, a u toku dana ćemo putem medija saopštiti na koji način će biti moguće uputiti pomoć ugroženima-kazao je Vasić.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić kazao je da su sve raspoložive ekipe Štaba stalno na terenu.

Colić je kazao da će danas biti formirana i komisija za procenu šteta kako bi se krenulo u procenu i sanaciju šteta.Uprkos rekordnom zamućenju vode na izvorištu Krupac, voda u gradu i dalje potpuno ispravna

Direktor Vodovoda Zoran Nikolić kazao je da vodosnabdevanje u Pirotu sasvim normalno funkcionište i dodao da je na izvorištu Krupac registrovano rekordno zamućenje od čak 76 NTU jedinica, što se nije desilo u zadnjih četvrt veka, ali da je Crpna stanica Berilovac to zamućenje redukovana na 0.5 NTU jedinica, što je u skladu sa svim pravilnicima pa problema u vodosnabdevanju nema.

Izvor: Pirotske vesti

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine