Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa zamenikom gradonačelnika Vidojkom Panajotovićem danas je obišao veliko gradilište na Koridoru 10, gde se, nakon zahteva Gradske uprave, po završetku Koridora 10 gradi i nova Sopotska petlja koja će mnogo značiti meštanima sela u okolini poput Sopota, Temske i mnogim drugim selima. Gradonačelnik Vasić je konstatovao da se radovi izvode i na brojnim regionalnim putevima, o čemu je ugovor vredan 20 miliona evra potpisan u Pirotu, a potpisnici su bili Koridori Srbije i izvođač radova kompanija Trejs.


- Bez ove petlje sela prema Temskoj i prema Staničenju bi bila zaista u neprilici. Zahvaljujemo se Koridorima Srbije i Putevima Srbije što su izašli lokalnoj samoupravi u susret i izdvojili dodatan novac za ovu investiciju iako je Koridor 10 već bio završen. Nedavno smo potpisali i ugovore sa Koridorima o rehabilitaciji regionalnih putnih pravaca. Regionalni putevi nisu u ingerenciji lokalne samouprave, ali smo mi insistirali da se oni urede i srede. Trenutno se radi na deonici od 4 kilometara od Industrijske zone do Sopotske petlje, ozbiljni radovi su u toku i na putu od Sukova do Trnskih Odorovaca, očekuju se radovi i prema Babušnici, od Sadikovog bunara do sela Blato, od Malog mosta do kamenoloma Kitka, od Manastira Sveti Ilija do Rsovaca i od sela Slavinja do sela Izatovci. To su ozbiljni radovi koje finansira Evropska banka preko Koridora 10 i mi u lokalnoj samoupravi smo veoma zadovoljni. Kada sve to bude završeno, a rok je 15 meseci, značajno će se popraviti situacija sa regionalnim putnim pravcima-kazao je Vasić.
Ogroman značaj regionalnih puteva za razvoj turizma

- Veliki je značaj rekonstrukcije regionalnih puteva i za razvoj turizam jer se na taj način “otvara” put ka kanjonu Jerme, ka Staroj planini i mnogim drugim turističkim destinacijama u ovom delu Srbije-konstatovao je Vasić.

Izvor: Pirotske vesti

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine