Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Ovih dana završeni su radovi na uređenju kanala reke Rogoz. Vrednost radova je oko 23 miliona dinara a zahvaljujući ovim radovima meštani ovog naselja neće više morati da se brinu u vreme jakih padavina kiše kada je ranije zbog lošeg stanja kanala ali i bacanja šuta u kanal, postojala mogućnost od plavljenja.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je sa saradnicima obišao ovo gradilište i kazao da je posao odrađen odlično.

-Pozivamo građane da čuvaju kanal, da ga ne pune otpadom i smećem jer je njegova funkcija važna za bezbednost od poplava. Ovaj posao radimo zajedno sa Kancelarijom za javna ulaganja. U prvoj fazi, od mosta kod Rasadnika nizvodno uređen je deo kanala gde je vrednost radova oko 35 miliona dinara. Sada projektujemo nastavak uređenja nizvodno prema AMSS, sve do Nišave,  jer nam je ideja da ovde izgradimo novi Kej kako bi meštani ovog dela grada imali svoj kutak za uživanje i rekreaciju. Dobili smo već vodoprivredne saglasnosti i želja nam je da čitav ovaj kanal sve do uliva u Nišavu bude u ovako dobrom stanju-kazao je gradonačelnik Vasić.

Dalibor Pančić, predsednik MZ Nova Mala kazao je da je ova investicija veoma važna za meštane, a da je zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom realizovano mnogo značajnih investicija.

Meštanka Vesna Jovanović kaže da je zadovoljna jer ovde ima mnogo male dece pa je ovako uređen kanal značajan i za njihovu bezbednost, ali i znači za sve meštane koji više neće strepeti od poplava kao ranije.

Izvor: Pirotske vesti

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine