Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić večeras je primio grupu ambasadora takozvane Arapske grupe koji će boraviti u dvodnevnoj poseti našem gradu. Prijemu su prisustovali ambasadori Palestine, Mohamed Nabhan, koji je i inicijator ove posete, zatim ambasadori Alžira, Egipta, Kuvajta, Tunisa, Maroka i otpravnik poslova Ambasade Libije. Gradonačelnik Vasić kazao je nakon prijema da je reč o značajnoj poseti predstavnika ambasadora takozvane Arapske lige, koja inače broji čak 15 zemalja.

- Ova poseta ima i diplomatski, ali i privredni značaj jer ovde ima predstavnika zemalja sa kojima vodeći privrednici našeg kraja poput Tigar tajersa, imaju saradnju jer Tigar tajers izvozi veliki broj guma u Egipat, a verujemo da će se roditi ideje i za proširenje ili nove saradnje-kazao je Vasić.
Ambasador Palestine kazao je da je cilj da grupa ambasadora upozna mogućnosti za priširenje saradnje i da politički odnosi koji su jako dobri među našim zemljama, poprime i konkretne razmere.

- Želimo da nastavimo da proširujemo tu saradnju na više oblasti i gradova u Srbiji. Večeras i sutra ćemo upoznati mogućnosti vašeg grada-kazao je ambasador Nabhan.

Prijemu su prisustvovali i predsednik Gradskog parlamenta Milan Popović kao i pomoćnici gradonačelnika Milica Golubović i Slađana Mančić. U ime Kancelarije za lokalni eionomski razvoj sastanku je prisustvovala Marija Djošić.

Nakon prijema ambasadori su obišli Damsko srce – radionicu za izradu pirotskih ćilima, a tokom sutrašnjeg dana obići će i srednjovekovnu tvrđavu Momčilov grad.

Izvor: Pirotske vesti

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine