Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Grad Pirot u partnerstvu sa Udruženjem građana Ternipe počeo je realizaciju projekta u okviru programa “Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SКGO), uz finansijsku podršku Evropske unije. U okviru projekta danas je otvoren Centar za podršku pri učenju i ranom razvoju romske dece u Pirotu u naselju Rasadnik.


Goste, roditelje i decu najpre je pozdravila Radmila Nešić, predsednica UG “Ternipe”.
Ispred lokalne samouprave prisutnima se obratila Milica Golubović, pomoćnica gradonačenika za vanprivredu koja je tom prilikom istakla da Grad Pirot godinama unazad aktivno radi na poboljšanju položaja Roma i Romkinja, i da je ovo samo jedna od aktivnosti predvidjena Akcionim planom.
Projekat „Centar za učenje i rani razvoj“, se realizuje u periodu od 15 meseci na teritoriji grada Pirota. Vrednost projekta je 67.440  eura, od čega su donatorska sredstva 59.624 eura, a sufinanisiranje grada Pirota je 7.816  eura, rekla je posle svećanog otvaranja pomoćnica gradonačenika Milica Golubović, i napomenula da će lokalna samouprava pokušati da obezbedi uslove da projekat i nakon 15 meseci nastavi sa radom.
Cilj projekta je smanjenje uticaja diskriminacije i povećanje obrazovne uključenosti romske dece u Pirotu, ali sam projekat ima i nekoliko specifičnih ciljeva, rekla je Silvija Nešić, asistent koordinatora programa.
Od 2000. do danas, Evropska unija donirala je više od 3.6 milijardi evra Srbiji. Sredstva su korišćena za podršku razvoja, kvaliteta života i reformi u sledećim sferama: civilna zaštita, zaštita od poplava i pomoć poplavljenim područjima, obrazovanje, povezanost, zaštita okoline, zdravstvena zaštita i zaštita potrošača, kultura, vladavina prava, lokalni razvoj, poslovi i privredni rast, javna administracija, migracije, upravljanje javnim sredstvima, civilno društvo i mediji, socijalna inkluzija, omladina i sport. EU podrška je implementirana kroz saradnju sa Vladom Republike Srbije. Evropska unija je donirala Srbiji više razvojnih sredstava nego svi drugi internacionalni donatori zajedno.

Izvor: Plusonline

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine