Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Grad Pirot jedan je od osam gradova u Srbiji u kome će se u sredu obeležiti Evropska nedelja sporta. Ovaj događaj je pokrenula Evropska komisija nakon što je identifikovala ogroman problem – nedovoljno kretanje i bavljenje sportom koje je posebno izraženo među mladom populacijom. Po rečima Bojana Ranđelovića, pomoćnika gradonačelnika, u Srbiji se ova manifestacija organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije, a deo cele priče je i Grad Pirot.


- U Srbiji se Evropska nedelja sporta obeležava po drugi put, takođe i u našem gradu. Pirot je ne bez razloga u Srbiji prepoznat kao grad sporta. Po istraživanju Evropske komisije, samo 12 odsto dece i omladine se bavi sportom ili nekim vidom sportskih aktivnosti. Posledica toga je potencijalno skraćenje životnog veka za pet godina upravo zbog nedovoljne fizičke aktivnosti u odnosu na naše generacije. Upravo je cilj promocija spora i zdravih stilova života i to među najmlađim generacijama. Zato pozivamo sve naše sugrađane da dođu 25. septembra u sredu od 12 do 15 sati i da učestvuju u popularizaciji sporta  i fizičke aktivnosti. Naročito pozivam decu i omladinu da se priključe. Skoro svi sportski klubovi će biti prisutni, doneće svoje rekvizite tako da će najmlađi stanovnici moći da se upoznaju sa aktivnostima nekih od pedesetak sportskih kolektiva u našem gradu-kazao je Ranđelović.

Filip Filipović iz Sportskog centra Pirot kazao je da se Sportski centar svih ovih godina uz pomoć Gradske uprave trudio da se izgradi što je moguće bolja sportska infrastruktura.

- Tokom svih ovih godina smo došli na nivo koji nam omogućava da se bavimo raznim aktivnostima. Pirot je mnogo napredovao po pitanju infrastrukture, ali i promocije svih sportova, puno akcija je organizovano i organizuju se, sa velikom posećenošću, tako da smatramo da je nivo sportske kulture kod naših sugrađana, posebno kod dece je na višem nivou u odnosu na prosek-kazao je Filipović i pozvao sve naše sugrađane da učestvuju u akciji u sredu.

Jovan Jovanović iz Saveza za školski sport kazao je da će članovi Saveza preko svojih matičnih škola učestvovati i podržavati ovu akciju na Belom trgu.

- Teniski klub će sa svojim članovima izaći na trg, namestiti montažnu mrežu za tenis kako bi svi koji žele mogli da se oprobaju-kazao je Jovanović.

Slobodan Stefanović, iz Gimnastičkog kluba Soko kazao je da se završavaju sve pripreme da Pirot bude masovniji od Zaječara, kao i prošle godine.

- Očekuje se lepo vreme, svi ćemo iz svojih sportova prikazati našim sugrađanima čime se bavimo, i da fizička aktivnost bude dostupna svima-kazao je Stefanović.

Goran Krstić iz Kik boks kluba Crna kobra biće glavni motivator manifestacije.

- Neka naše sportsko dostignuće bude trg ispred Doma kulture, da damo primer svima da je pokret život-kazao je Krstić.

Izvor: Pirotske vesti

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine