Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Na marginama Samita o klimatskim promenama 2019. (Climate Action Summit) koji se održava danas u Ujedinjenim Nacijama u Njujorku, delegacija Grada Pirota održala je sastanak sa g. Florent Menegaux, predsednikom Michelin grupe. Na sastanku, koji je održan na inicijativu g. Menegaux, predstavljeni su projekti koji imaju uticaj na smanjenje zagadjenja i poboljšanje uslova za očuvanje životne sredine u Pirotu. Posebno su istaknute zajedničke inicijative Michelina i Grada na gasifikaciji koja treba da glavne emitere ugljen dioksida, Gradsku toplanu i energanu Tigar Tyresa preusmeri na eko-friendli izvore energije medju kojima je i gas. Prolazak regionalnog gasovoda najavljen za 2023 godinu, umnogome će poboljšati kvalitet vazduha u gradu. Gradonačelnik Vasić i Mr Menagaux zajednički su izrazili želju da što pre dođe do realizacije ovog ekološkog-energetrskog projekta.


Tokom sastanka razgovaralo se i o ekološkim uslovima za poboljšanje transporta i logistike i projektu koji Grad realizuje sa Slobodnom zonom Pirot. Projekat Logističkog centra Pirot predstavio je dr Dragan Kostić, kao nastavak inicijativa Movin’on Samita održanog u Montrealu u organizaciji Michelina. Dogovoreno je uključivanje eksperata iz oblasti logistike u ovaj, za grad Pirot i Michelin veoma značajan projekat.

Uz gradonačenika Pirota Vladana Vasića, direktora Menegauxa i Dr Kostića, sastanku je prisustvovao i Antoine Sautenel, direktor sekcije za odnose sa državnim organima Michelina i ujedno organizator Movin’on samita.

Gradonačelnik Vladan Vasić istakao je da su utisci sa satanka veoma dobri, s obzirom da je Mišelin veoma važan za naš grad i region. Posebno ga raduje da su dobre najave i pozitivne reči o fabrici u Pirotu, dodao je Vasić.
Dragan Kostić je izrazio zadovoljstvo jer su imali priliku da iskoriste temu o smanjenju zagađenja i predstave Logistički centar Pirot, kao jedan od veoma dobrih instrumenata za poboljšanje životne sredine i ukazali kako to Mišelin može da koristi.

Izvor: Plusonline

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine