Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Svoju dvodnevnu posetu Pirotu, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, završio je posetom srednjovekovnoj tvrđavi Momčilov grad, čiju rekonstrukciju finansira upravo EU, preko Programa prekogranične saradnje.

-Zadovoljstvo je završiti posetu Pirotu obilaskom radova na rekonstrukciji srednjovekovne tvrđave. EU je veoma srećna što će, kroz partnerstvo sa Gradom Pirotom i Srbijom, povratiti originalnu lepotu ove tvrđave kako bi u njoj mogli da uživaju i brojni turisti. Odobrili smo grant od više od 400.000 evra bespovratne pomoći, posao je već završen preko 80 posto. Projekat uključuje ne samo rekonstrukciju tvrđave, već i brojne kulturne sadržaje za turiste, izradu virtuelnih tura, 3D prikaz kako je tvrđava nekad izgledala tako da će ova tvrđava biti veoma zanimljiva turistima-kazao je Fabrici.Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je novinarima da poseta ambasadora Fabricija ima višestruki značaj.-Građani su mogli da vide koliko je EU prisustva u svim segmentima našeg društva. Posetili smo Mlekarsku školu, koja je dobila vrednu donaciju EU, jutros posetili Pograničnu policiju koja je dobila milion evra vrednu opremu za kontrolu granice, obišli smo i Prihvatni centar kod Pirota, gde bez EU zaista ne bi mogli da budemo tako dobri domaćini sopstvenim snagama. Na kraju smo obišli i srednjovekovnu tvrđavu na Kaelu, kojoj zahvaljujući pomoći EU vraćamo stari sjaj. Nadam se da će ova tvrđava biti jedna od turističkih atrakcija našeg grada-kazao je gradonačelnik Vasić.

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine