Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Kabinet ministra bez porfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, raspisao je 21. maja  Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini, radi realizacije projekata iz obrasti demografije i populacione politike, u skladu sa Uredbom o utvrđivanju Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji za 2018. godinu.

Javni poziv je bio otvoren do 14. juna, i na osnovu njega je pristiglo 71 predloga mera – prijava.

Komisija je proveravala ispravnost svih pristiglih predloga mera – prijava, uvidom u prispelu dokumentaciju u roku od 14 dana. Nakon izvršenog detaljnog pregleda svih validnih prijava Komisija je 04. jula utvrdila Predlog odluke o odobravanju sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave.

Na listu vrednovanja i rangiranja predloga mera – projekata pristiglih na Javni poziv, podnosioci predloga mera – projekata imaju pravo prigovora u roku od 5 radnih dana od dana objavljivanja Odluke i liste vrednovanja i rangiranja predloga mera na sajtu Kabineta, www.mdpp.gov.rs.

Na osnovu Predloga odluke o odobravanju sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave, ministarka Slavica Djukić Dejanović donela je  Odluku o odobravanju sredstava za sufinansiranje mere populacione politike jedinica lokalne samouprave.

Jedan od projekata koji je obuhvaćen predlogom odluke o odobravanju sredstava je pirotski projekat adaptacije Vrtića “Prvomajski cvet” .Ukupna vrednost projektaje 14,5 miliona dinara, od toga 10 miliona finansira Kancelarija, grad ima obavezu da učestvuje sa 2 miliona dinara, a obezbedjeno je i dodatnih 2,5 miliona za radove na adaptacije donjeg dela objekta.

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine