Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Danas su predstavnici Organizacionog odbora Naučnog skupa “Pirot od turske kasabe do modernog grada, preko Berlina i Versaja” predstavili  programa obeležavanja dva značajna jubileja – 140 godina od pripajanja Pirota Kneževini Srbiji i 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.

Gradonačelnik Pirota  Vladan Vasić, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora rekao je tom prilikom da je programom obeležavanja predvidjen veliki broj manifestacija koje počinju današnjom konferencijom, a centralni dogadjaj je Naučni skup koji će tokom oktobra biti održan u Pirotu.

Pirot je svestan značaja svih ovih istorijskih dogadjaja tako da smo, možda prvi u Srbiji, počeli sa pripremama za obeležavanje ova dva znajačna datuma u srpskoj istoriji, kazao je Vasić.

Davor Lazarević, predsednik Udruženja istoričara Pirota i član Odbora za obeležavanje pomenutih godišnjica  istakao je zašto je baš današnji datum izabran kao početak realizacije svih planiranih aktivnosti

Prema rečima Vladice Tošića, zamenika predsednika Skupštine Grada i član Odbora za obeležavanje pomenutih godišnjica, svoju podršku Naučnom skupu dali su filozofski fakulteti iz Beograda, Novog Sada i Niš, Srpska akademija nauka i umetnosti, Institut za savremenu istoriju i mnogi drugi.

Izvor: PlusOnline

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine