Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Pirotska peglana kobasica, proizvođača Dragiše Jovanovića, dobitnik je prestižnog priznanja Najbolje iz Srbije na juče završenom izboru za najbolje brendove Srbije u organizaciji Privredne komore Srbije, Ministarstva turizma i trgovine. Dodeli priznanja, osim proizvođača nagrađene pirotske peglane kobasice prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Goran Popović.

Pomoćnik gradonačelnika Goran Popović kazao je da je u hotelu Hilton sinoć manifestaciju “Najbolje iz Srbije” otvorila premijerka Ana Brnabić.
Popović: Ušli smo u proces zaštite geografskog porekla peglane kobasice

- Velika čast je što je i jedan brend iz Pirota dobio visoko priznanje. Na skupu su bili predstavljene najpoznatije kompanije iz različitih oblasti poslovanja i u velikoj konkurenciji pirotska peglana kobasica je ponovo zajedno sa sremskim kulenom dominirala i smatram da smo ovo priznanje dobili zasluženo, radom ne samo proizvođača, već i pre svega gradske uprave koja podržava, a krenuli smo i u postupak zaštite geografskog porekla ovog brenda-kazao je Popović.

Dragiša Jovanović, dobitnik nagrade


Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je da raduje činjenica da pirotska peglana kobasica osvaja nagrade gde god se pojavi.

- Mi smo i preprošle i ove godine konkurisali sa Sajmom pirotske peglane kobasice. Ove godine nismo dobili nagradu, prvu nagradu je dobio Tamburica fest, manifestacija koja je imala preko 150.000 posetilaca. Mi se trudimo i stalno radimo da unapredimo kvalitet naše manifestacije-kazao je Zlatkov i dodao da se nada da će ubrzo Pirot postati jedini grad u Srbiji sa tri zaštićena brenda, kačkavaljem, ćilimom i pirotskom peglanom kobasicom.
Dobitnik nagrade Dragiša Jovanović, inače vlasnik firme “Hipoposlovi” DOO, kazao je da je peglana kobasica po svemu – najbolja iz Srbije.

- Naša peglana kobasica i po načinu na koji se pravi, izgledu, ukusu, po svemu je nešto što je najbolje iz Srbije. Ljudi prepoznaju ono što je kvalitetno. Veliki broj Piroćanaca je svojim glasovima podržao, animirao sam i prijatelje, porodicu, tako da sam zaista bio presrećan kada sam dobio obaveštenje da je pirostka peglana kobasica dobila ovo prestižno priznanje-kazao je novinarima Jovanović.

Izvor: Pirotske vesti

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine