Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondolini danas je posetio Pirot gde je nakon prijema kod gradonačelnika Vasić potpisao sporazum o nastavku saradnje između Grada Pirota, pirotske Gimnazije, kompanije Mišelin, odnosno Tigar tajersa, a celom projektu se priključuju i još dve osnovne škole, “Vuk Karadžić” i “8. septembar”. Ovaj sporazum podrazumeva značajno unapređenje kvaliteta nastave francuskog jezika u pomenutim školama. Nakon prijema u Gradskoj upravi, ambasador Mondolini je sa saradnicima obišao pirotsku Gimnaziju gde mu je prezentovano izuzetno pozitivno iskustvo i odlična dosadašnja saradnja koja se ogleda u postojanju bilingvalnog odeljenja gde se nastava odvija paralelno na srpskom i francuskom jeziku.

Gradonačelnik Vasić istakao je da je Grad Pirot u proteklom periodu imao izuzetnu saradnju sa ambasadom Francuske, i dodao da veruje da će ta, već odlična saradnja, dolaskom novog ambasadora biti dodatno unapređena.-Želim da se zahvalim ambasadoru Mondoliniju na poseti, kompaniji “Mišelin”, koja podržava projekat unapređenja nastave francuskog jezika u Pirotu kroz pomoć usavršavanju našeg nastavnog osoblja u Francuskoj. Verujem da će, već odlična saradnja Grada sa Francuskom, dolaskom ambasadora Monderinija, biti dodatno unapređena. Tome u prilog svedoči i ugovor koji smo potpisali kojim se produžava projekat bilingvalnog odeljenja u Gimnaziji, ali i uključuju još dve osnovne škole čime se saradnja dodatno proširava-kazao je gradonačelnik Vasić.-Ja sam veoma srećan što smo danas potpisali ugovor kojim se saradnja sa Gradom Pirotom produžuje, ali i proširuje, što je od posebnog značaja. Razgovarali smo sa gradonačelniko i o ekonomskoj i privrednoj saradnji koja je takođe na zavidnom nivou. Francuska je spremna da pomogne Gradu Pirotu i ovom regionu u svim razvojnim naporima-kazao je ambasador Monderini nakon razgovora sa gradonačelnikom Vasićem.

Izvor: Pirotske vesti

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine