Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

U poslednjem broju magazina CORD, koji je  namenjenom diplomatskim krugovima, objavljen je intervju sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem u kojem  je govorio o  Pirotu kao  jedanom od gradova sa najstabilnijim budžetom u zemlji, koji je godinama unazad u suficitu. U intervjuu pod naslovom “Uspeh podrazumeva naporan rad”, Vasić je kazao da je Pirot prepoznat kao  grad u kome raste stopa zaposlenosti, kao i prosek zarada. Po njegovim rečima, do takvih rezultata ne dolazi se lako, niti brzo.

Prema Vasićevim rečima jedan od  najvažnijih faktora koji su doveli do pozitivnih trendova za lokalnu ekonomiju u Pirotu, svakako je nastavak investicija u nove pogone u Pirotu velikog svetskog gumarskog giganta “Mišelina”.

U postojeće pogone francuski i svetski gigant investirao je poslednjih sedam – osam godina preko 100 miliona evra, a u izgradnju nove fabrike “Big Tigar” dodatnih 250 miliona. Ta investicija omogućila je upošljavanje dodatnih 500 radnika. Takođe, tu je i izgradnja Koridora 10 gde je takođe upošljen veliki broj manjih firmi iz ovog dela Srbije, otvorena nova radna mesta. Sa druge strane, Gradska uprava u Pirotu nastoji da što je moguće više poboljša ambijent za investicije ali i uslove za život u samom gradu pa je tako Pirot jedan od lidera u Srbiji kada je reč o realizaciji projekata Prekogranične saradnje između Bugarske i Srbije, finansiranog od strane EU-kazao je gradonačelnik Vasić za manazin CORD.

Izvor: Plusonline

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine