Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević obišao je danas Sajam knjiga i grafike, ali i sve ustanove kulture. Ministar je kazao nakon obilaska da je impresioniran onim što je video, da je Pirot u samom vrhu u Srbiji kada je reč o izdvajanjima za kulture i dodao da će Ministarstvo podržati takve sredine poput Pirota, koje ulažu u kulturu.


Ministar je nakon obilaska Sajma knjiga odao priznanje svima koji su uključeni u organizaciju ovako jedne ozbiljne manifestacije kakvom se ne mogu pohvaliti ni mnogo veći gradovi u Srbiji.


- Ovaj 19. Sajam knjiga u Pirotu je još jedan od dokaza da ova sredina brine o kulturi jer ima manifestaciju kakvu nemaju ni mnogo veći gradovi u Srbiji. S druge strane, podatak da lokalna vlast izdvaja devet posto budžeta za kulturu je hvale vredna stvar. Mi moramo da stvaramo uslove u onim sredinama koje ulažu u kulturu i brinu o kulturi, da se taj kulturni život još lakše i kvalitetnije organizuje-kazao je ministar Vukosavljević.

 

Izvor: Pirotske vesti

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine