Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Ministar kulture i informisanja Srbije, Vladan Vukosavljević, danas je boravio u Pirotu. Tom priliko najpre se sastao sa gradonačelnikom Pirota, Vladanom Vasićem i njegovim saradnicima a zatim je obišao Sajam knjige i grafike i sastao se sa direktorima ustanova kulture u Pirotu. Ministar Vukosavljević, je trebalo da juče zvanično otvori devetnaesti Sajam knjige i grafike u Pirotu, ali iz poznatih razloga nije prisustvovao otvaranju. Danas je sa svojim saradnicima i gradonačelnikom Pirota, Vladanom Vasićem, obišao Sajam.


Posle obilaska Sajma ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević, razgovarao je sa novinarima. Najpre smo zabeležili njegove utiske o pirotskom Sajmu knjige.
Pirot je jedan od gradova u Srbiji koji se suočava sa nedostatkom kadrova u ustanovama kulture. Ministar Vukosavljević, pored ostalog, kaže da se ovo pitanje mora podrobnije razmatrati s obzirom da u celini, u Srbiji, ima više zaposlenih od predvidjenog broja.
Jedno od pitanja koje se često nameće jeste da li će ministarstvo odrešiti “kesu” i obezbediti više para za kulturu i medije.
Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, smatra da je poseta ministra Vukosavljevića veoma sadržajna i da se razgovaralo o konkretnim problemima sa kojima se Pirot suočava.

Izvor: Plusonlune

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine