Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

U Pirotu je, u Hali „Kej“ , počeo Sajam knjige i grafike i trajaće do ponedeljka, 19. Februara. Tradicionalni Sajam održava se devetnaseti put za redom. Kao i predhodnih godina okupio je oko tridesetak izdavačkih kuća koje su, po pravilu, i ovog puta priredile bogatu i zanimljivu ponudu. Organizator, Dom kulture Pirot, svake večeri omogućuje promociju dela poznatih pisaca u Medija centru Salona u Hali „Kej“. Na samom otvaranju nismo zabeležili veliku posećenost, ali ne treba sumnjati da će i ove godine nekoliko hiljada Piroćanaca  iskoristiti priliku da obidje Sajam i kupuje knjige.


Na otvaranju Sajma prisutne je najpre pozdravio direktor Doma Kulture, Miško Ćirić.
Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je podsetio na vreme kada je pre devetnaest godina Sajam prvi put organizovan i izrazio veliko zadovoljstvo istrajnošću grada i posvećenošću kulturi da je Sajam postao tradicija.
Zvanično, Sajam knjige i grafike u Pirotu otvorio je, jedan od najnagradjivanijih srpskih pisaca, Vladimir Pištalo.
Posle oficijelnog dela upriličena je promocija knjige Vladimira Pištala, “Sunce ovog dana, Pisma Andriću”. Na promociji su govorili Momčilo Antić, Nenad Šaponja i sam autor, Vladimir Pištalo. Posle čitanja ove knjige i dela Andrića čitaju se drugačije, a sama pisma su zapravo svojevrstan razgovor sa našim nobelovcem, rekao je pored ostalog Pištalo.

Izvor: Plusonline

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine