Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Povodom 28. decembra, Dana grada, danas su održani pomeni i položeno cveće i venci na grob kapetana Karanovića u porti  Manastira „Sveti Đorđe“ u Temskoj i na spomenik oslobodiocima u Tija Bari. Spomenik oslobodiocima Pirota od Turaka, koji je nedavnorekostruisan,  podignut je u spomen boraca koji su posle dugih borbi oslobodili grad 28. decembra 1877. godine kada se u jutarnjim časovima turska vojska povukla iz Pirota digavši u vazduh barutanu u utvrđenju.


Najpre je održan pomen poginulim ratnicima.
Cveće i vence su položili predstavnici Ministarstva odbrane, Gradske uprave, Organizacije rezervnih vojnih starešina, udruženja boračkih organizacija, rezervnih vojnih starešina i Društva za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. podružnica Pirot i SUBNOR-a.
Ispred gradske uprave prisutnima se obratio Vladica Tošić, zamenik predsednika Skuštine grada, koji je tom prilikom istakao da se ove godine navršava 140 godina od oslobodjenja ovog dela Srbije od Turaka.
Mila Panajotović, kustos Muzeja Ponišavlja, upoznala je prisutne sa istorijatom Spomenika oslobodiocima, koji je nedavno u potpunosti rekonstruisan.

Izvor: Plusonline

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine