Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Gradski većnici danas su, između ostalog, usvojili i zaključak koji za cilj ima rasterećenje centralnih gradskih saobraćajnica, posebno od teretnog saobraćaja. Na ovaj način povećaće se i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a pomenutom odlukom, o kojoj će se izjasniti i odbornici Gradske skupštine u četvrtak, biće ograničeno kretanje terenih vozila u strogom centru grada i i to na vozila težine do 12 tona, čime se omogućava nesmetano funkcionisanje svih trgovinskih objekata koja se na ovakav način snabdevaju robom.

Osim ove odluke, odbornici Gradske skupštine izjasniće se i o uvođenju novina u načinu funkcionisanja sistema parkiranja, odnosno o uvođenju ekstra zone u najstrožem centru grada s obzirom na uočen trend da veliki broj vozila u najstrožem centru grada zauzima parking mesto po ceo dan što otežava parkiranje i funkcionisanje mnogih službi u gradu.
Shodno pomenutim zaključkom, predloženo je uvođenje zabrane kretanja, zaustavljanja i parkiranja teretnih vozila težih od 12 tona i to u centralnoj gradskoj zoni ograničenoj sledećim ulicama: od Golemog mosta ulicom Knjaza Miloša, zatim u ulici Lava Tolstoja, ulici Stevana Sremca, ulici Srpskih vladara, ulici Milivoja Manića i ulici Save Kovačevića.
Zabrane neće važiti za vozila teža od 12 tona a koja se koriste za snabdevanje gradilišta na osnovu dozvole koju izdaje nadležni organ za poslove saobraćaja.

Izvor: Pirotske vesti

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine