Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Od sredine novembra u Pirotu će, u okviru kompleksa Zatvorenog bazena “Senjak” početi sa radom Ambulanta za sportsku medicinu, izjavio je pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu Bojan Ranđelović.
- Po novom Zakonu o sportu upravo lekari sportske medicine su nosioci posla pregleda dece od 6 do 14 godina jer jedino lekari sportske medicine mogu da rade neke dodatne analize koje su neophodne za sportiste.

Iz Odeljenja za urbanizam i stambeno komunalne poslove obaveštavaju građane da će se, počev od ponedeljka, 01. juna 2020. godine, ponovo obavljati prevoz na svim linijama gradskog i prigradskog saobraćaja za sve kategorije putnika, što podrazumeva i:
• prevoz povlašćenih kategorija putnika koji poseduju odgovarajuću legitimaciju za besplatan prevoz,
• izdavanje mesečnih karata na svim linijama.

Prevoz će se obavljati prema redu vožnje koji važi u periodu đačkog raspusta (bez đačkih polazaka).

Povodom raspisivanja Konkursa za subvencije 2020. godine iz Fonda za razvoj poljoprivrede Grada Pirota danas je o ovome govorio Goran Popović, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu.
Prošle godine Fond za razvoj poljoprivrede raspolagao je sa 58 miliona dinara, bilo je 1.156 korisnika i zajedno sa proizvođačima u poljoprivredu je uloženo oko million i po evra.
Ovogodišnji Konkurs za subvencije u poljoprivredi biće raspisan u subotu 30. juna objavljivanjem u lokalnom listu “Sloboda” i na sajtu Grada Pirota.

Popović kaže da je i ove godine u budžetu za ove namene izdvojeno 58 miliona, od toga 54 su namenjena za direktne subvencije poljoprivrednim proizvođačima - za poljoprivrednu proizvodnju, veštačko osemenjavanje, kamate za kredite i osiguranje rizika.

Nakon preporuke za rad PU ,,Čika Jova Zmaj” izdate od ZZJZ, Štab za vanredne situacije, uzimajući u obzir epidemijski proces širenja virusa, doneo je odluku da iz predostrožnosti obustavi rad predškolske ustanove, iako to nije naredba ZZJZ. Odluku o ponovnom otvaranju vrtića donećemo u konsultaciji sa strukom.

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE
GRAD PIROT

PU “ČIКA JOVA ZMAJ“ Pirot


Predmet: Preporuke za rad predškolske ustanove

Godinama unazad Grad Pirot dodeljuje novčanu pomoć za lečenje dece uzrasta do 18 godina, izuzetno i za stariju decu ukoliko se porodica nalazi u stanju materijalne potrebe. Pomoć se odnosi na pokrivanje troškova lečenja (kupovinu lekova, pomagala, učešće u operativnom lečenju i sl.) koje nije obuhvaćeno obaveznim zdravstvenim osiguranjem preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, već porodica sama snosi troškove lečenja ličnim sredstvima.

Uprkos epidemiji korona virusa i činjenici da su gotovo sve institucije otežano funkcionisale, Grad Pirot je prošle nedelje isplatio jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 7.000 do 40.000 dinara za ukupno 202 studenta. Iznos novčane pomoći zavisio je od kategorije kojoj studenti koji su aplicirali pripadaju. Ukupno je za ove namene iz gradskog budžeta izdvojeno 2.9 miliona dinara, što je gotovo duplo više novca u odnosu na prošlogodišnja izdvajanja za ove namene,  izjavio je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

Danas je, tokom svoje posete Pirotu i pirotskim svetinjama, patrijarh srpski Irinej, na svoju inicijativu,  posetio je gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića. Tim povodom, gradonačelnik Vasić izjavio je Pirotskim vestima da je reč o veoma značajnoj poseti poglavara Srpske pravoslavne crkve našem gradu.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić danas je sa saradnicima obišao radove na asfaltiranju Dobrodolske ulice u naselju Đeram. Vasić je istakao da je u pitanju velika ulica koja spaja naselja Prčevac i Đeram, a ovom prilikom asfaltiran je deo u naselju Đeram, dužine 260 metara. Urađena je vodovodna i kanalizaciona mreža, a vrednost radova je preko devet miliona dinara.

Pirotski privrednici donirali su Opštoj bolnici Pirot dva dezinfekciona tunela velikog kapaciteta koji su danas instalirani i pušteni u rad na oba ulaza u kompleks Opšte bolnice Pirot. Vrednost donacije je 1.1 milion dinara.

Potkategorije

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine