Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Od sredine novembra u Pirotu će, u okviru kompleksa Zatvorenog bazena “Senjak” početi sa radom Ambulanta za sportsku medicinu, izjavio je pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu Bojan Ranđelović.
- Po novom Zakonu o sportu upravo lekari sportske medicine su nosioci posla pregleda dece od 6 do 14 godina jer jedino lekari sportske medicine mogu da rade neke dodatne analize koje su neophodne za sportiste.

U saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Republike Srbije nastavlja se realizacija projekta uređenja kanala Rogoz. Ovih dana, tačnije 23. oktobra počeli su radovi u okviru druge faze projekta. Gradonačelnik Vladan Vasić sa saradnicima danas je obišao radove na terenu. Gradonačelnik Vasić je istakao izuzetnu saradnju sa Kancelarijom za javna ulaganja i napomenuo da su do sada ulaganja Kancelarije preko 2 miliona evra. Pored onoga što je uradjeno odobrena su sredstva za završetak radova u OŠ “8. septembar” i izgradnju fiskulturne sale u Školi “Mladost”.

Republički geodetski zavod i Švedska uprava za kartografiju započeli su zajednički projekat “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”, koji finansira Međunarodna razvojna agencija Kraljevine Švedske (SIDA).U skladu sa Odlukom o izboru pilot jedinica lokalnih samouprava za učešće u ostvarivanju ciljeva projekta “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”, grad Pirot je odabran da učestvuje u navedenom projektu kao pilot jedinica lokalne samouprave.

Kompleks na kome će se graditi otvoreni gradski bazen u Pirotu se nalazi na parceli između zatvorenog gradskog bazena i šetalista Kej. Ukupna površina parcele je 2,2 ha. Pomenuti kompleks se sastoji iz dve funkcionalno celine. Prva je prostor otvorenog bazena sa pratećim sadržajem. Na ovom delu parcele se predviđa izgradnja kupališta gabarita 50x25m i jedan manji bazen namenjen deci. Prateći sadržaj uz bazen je ulaz, garderobe sa svlačionicama, restoran, tribine, plaža oko bazena, tobogan…

U skladu sa budžetskim kalendarom nedavno su većnici Pirota usvojili predlog Nacrta Budžeta za 2020. godinu. Do 15. decembra Budžet bi trebalo da usvoji Skupština grada, mada će, kako je planirano, to biti ranije. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da je Budžet za narednu godinu nešto viši od ovogodišnjeg, da su pažljivo sagledane potrebe svih budžetskih korisnika i da će se realizovati nove investicije.

U Maloj sali Gradske uprave Pirot održan je sastanak Radne grupe koja ima za cilj sagledavanje potrebe starijeg stanovništa za izgradnju Doma za stare. Na već održanim sastancima razmatrane su lokacije budućeg Doma, kao i stručna analiza Centra za socijalni rad, ali i pravni osnov za početak realizacije projekta.

Samo dan posle otvaranja poslednje deonice na istočnom kraku Koridora 10, na ovoj saobraćajnici sreli su se gradonačelnici Niša i Pirota. Bio je ovo susret koji je imao simboličnu poruku. Naime, završetkom poslednje deonice Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke, skraćeno je vreme putovanja od Niša prema Beloj Palanci, Pirotu, Dimitrovgradu i dalje prema Gradini i Bugarskoj.

Vladan Vasić: Proizvodi sa geografskom oznakom važan resurs za lokalni razvoj!Danas je u Skupštini Grada Beograda održan prvi Švajcarsko-srpski forum o proizvodima sa geografskim poreklom (GI): OriGInal iz Srbije, u organizaciji NALED-a i SEEDEV-a uz podršku Švajcarske agencije za međunarodnu saradnju.
Forum je u ime NALED-a otvorio gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, a okupljenima su se obratili i Vuk Radivojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu i ambasador Švajcarske u Srbiji, Nj.E. Filip Ge.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas prisustvuje važnom skupu u Beograd u organizaciji NALED-a. Na ovom skupu biće reči o procesu brendiranja kao svojevsnom generatoru privrednog rasta lokalnih sredina.
- Mi svi u Srbiji imamo neki blagi osećaj važnosti naših lokalnih proizvoda, ali ne radimo puno na tome da se zaštiti geografsko poreklo, brendiramo i povećamo im vrendost. U saradnji NALED-a i ambasade Švajcarske na Forumu u Beogradu ja ću imati uvodno izlaganje na tu temu.

Potkategorije

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine