Od početka godine, Vastrogasno spasilački bataljon imao je 192 intervencije na požarima, od čega je 131 požar na otvorenom, što je povećanje od čak 80 posto, kazao je danas Dejan Živković, komandant VSB u Pirotu.

Po rečima Sretena Savova, iz Štaba za vanredne situacije Grada, u toku je velika akcija preventivnog tipa u okviru koje vatrogasci sa pripadnicima DVD i Štaba obilaze sela i apeluju na meštane da budu maksimalno obazrivi.

-Zadatak Štaba je da organizuje, oprema, finansira pojedine aktivnosti, opremu i tehniku, bude logistički činilac u slučaju pojave požara. Dobrovoljno vatrogasno društvo aktivno sarađuje sa Vatrogasno-spasilačkim bataljonom, koji direktno stavlja njih pod komandu i značajna je pomoć u slučaju ozbiljnijih požara upravo zbog većeg broja ljudi. DVD svakog vikenda radi na preventivi, obilaze sela u okolini Pirota, razgovara se sa meštanima o tome kako i na koji način voditi računa, da se ne pale biljni ostaci, a kako ne bi dolazilo do požara-kazao je Sreten Savov iz Štaba za vanredne situacije Grada Pirota.

Dejan Živković, komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Pirot kazao je da je pred nama sušni period kada je opasnost od požara na otvorenom posebno velika.

Apelujemo na sve građane da budu odgovorni, da poštuju zakon, naročito da budu obazrivi prilikom upotrebe otvorenog plamena. Od ukupnog broja požara od početka godine – 192, čak 131 je bio na otvorenom prostoru. To je za 80 posto više u odnosu na isti period prošle godine-kazao je Živković.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine