U naredne dve nedelje će biti završeno obeležavanje parkirališta i do kraja aprila počeće naplata na šest lokacija u gradu koje se uvode u sistem naplate parkiranja, kod Rode, u Ulici Kraljevića Marka, oko tržnog centra ATP,  u ulici koja povezuje Lava Tolstoja i Ulicu Alekse Šantića, kao i na prostoru Ulice Stevana Sremca do Narodnih heroja.  Jedino će prostor oko Dečjeg dispanzera kasnije biti uveden u sistem naplate nakon potpisivanja  ugovora sa Zavodom za javno zadravlje i Domom zdravlja.

Bojan Pešić, načelnik Odeljenja za stambeno komunalnu delatnost, kaže da odluka o naplati parkiranja stupa na snagu 8 dana od objavljivanja i da je sada samo potrebno da  se postavi signalizacija i da se završi obeležavanje. Sva nova parkirališta biće u drugoj odnosno zelenoj  zoni naplate. „U sistemu naplate biće ceo kompleks oko Rode i Maksija. Komunalac je sklopio ugovor sa firmom JCG koja je vlasnik parcele kod Rode na osnovu kojeg će Komunalac vršiti naplatu parkiranja. Prvih sat vremena će biti besplatno za potrebe kupaca a posle isteka tog vremena parkiranje će se naplaćivati.  Kod Dispanzera će tek biti definisan način naplate parkiranja ali će prvih sat ili dva biti besplatno“ – rekao je Pešić.

U režimu naplate u gradu trenutno je 1300 parking mesta. Samo kod Rode i Dečjeg dispanzera ima oko 60 parking mesta koja su se do sada  često  koristila i u komercijalne svrhe. Ova parkirališta su uglavnom bila zauzeta dok za korisnike kojima su namenjena često nije bilo mesta za parkiranje, kaže Pešić.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine