Prvu redovnu sednicu Skupštine grada Pirota, predsednica Skupštine, Dragana Tončić, otvorila je konstatacijom da sa 37 prisutnih odbornika u Sali postoji kvorum za početak rada. Odbornici odborničke grupe Pirot protiv nasilja nisu bili prisutni u Sali u trenutku utvrđivanja kvoruma a razlog za to je, prema rečima zamenika šefa ove odbornčke grupe, prisustvo odbornika vladajuće većine kojima nisu potvrđeni mandati, čime su ukazali na postojanje, kako navode, duplih funkcija. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je obrazložio stavove zakona po kojima je ova oblast jasno definisana i ne postoji mogućnost manipulacije odborničkim mandatima.

Na početku rada Skupštine, odbornik Žarko Todorović predložio je dopunu dnevnog reda koja se odnosi na razmatranje odluke o uvođenju besplatnih udžbenika za učenike osnovnih  i srednjih škola koja nije prihvaćena.

Gradonačelnik Vasić obrazložio je da se o ovoj temi može raspravljati ali da očekuje da predlog od strane opozicije bude dobro pripremljen i podsetio na protivljenje  tadašnjeg člana Privremenog organa, Žarka Todorovića, koje se odnosilo na jednokratnu pomoć od 10.000 dinara koju je država davala mladima do 18 godina prošle godine.

Skupština grada donela je Odluke o prestanku mandata odbornika zbog preuzimanja posla, odnosno funkcije koje su u skladu sa zakonom nespojive sa funkcijom odbornika  kao i ostavke odbornika Vladana Vasića, Miloša Colića, Bratislava Rašića, Ivane Kostadinović, Vladimira Stojanovića i Alekse Ćirića i usvojila Odluku  o  potvrđivanju mandata odbornicima sa liste Aleksandra Vučić, Pirot ne sme da stane,  Goranu Popoviću, Mimici Kostić Đorđević, Mariu Pavloviću, Goranu Aleksovu, Marjanu Jovanoviću i Sandri Živković sa liste Ujedinimo Pirot.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine