Trećeg dana Dečje nedelje, predsednica Skupštine grada,  Milena Dimitrijević je sa saradnicima i predstavnicima udruženja “Prijatelji dece” posetila Dečje odeljenje Opšte bolnice Pirot. Na odeljenju je trenutno četvoro mališana, kojima će pokloni koji su donirani ovom odeljenju, pomoći da  im dani na bolničkom lečenju proteknu u zabavi i igri. Prijatelji dece svake godine tokom trajanja Dečje nedelje obezbeđuju igračke i didaktički material za pacijente na dečjem odeljenju.

Svetlana Tomić, predsednica udruženja Prijatelji dece istakla je da se tradicionalno u saradnji sa Gradskom upravom Grada Pirota i PU “Čika Jova Zmaj” organizuju aktivnosti posete Dečjem odeljenju Opšte bolnice Pirot. “Cilj ove posete je da uvažimo i oraspoložimo decu koja su na dečjem odeljenju. Želimo da deca budu zdrava, da se razvijaju i da napreduju bez ikakvih problema. Naše udruženje ove aktivnosti realizuje kao deo projekta koji grad Pirot podržava u okviru Lokalnog plana akcije za decu. Ove pokloni koje smo doneli su deo projekta, kupili smo material za radionice i organizovali  likovno – literarni konkurs gde dodeljujemo nagrade deci i štampamo publikaciju nagrađenih radova. Takođe smo ovim projektom obezbedili i poklone za druge  ustanove, kao što je Predškolska ustanova i škola Mladost gde smo obezbedil material za rad sa decom” – rekla je predsednica udruženja “Prijatelji dece”.

Grad Pirot već godinama podržava  obeležavanje Dečje nedelje u okviru Lokalnog plana akcije za decu Pirota. Tu su uključeni vrtići i sve osnovne i srednje škole, rekla je Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada Pirota. “Ovo  je nedelja koja je puna događaja, dečjeg smeha, radosti, želimo da i mi odrasli čujemo šta oni misle a naša uloga je da ih saslušamo i da vidimo koje su njihove potrebe i da uvažimo njihovo mišljenje. U ponedeljak su deca bila u poseti gradonačelniku, juče je obeležena nedelja dojenja, družili smo  se sa mamama i bebama, prelepa manifestacija u  organizaciji patronažne službe. Danas obilazimo  decu na dečjem odeljenju, četvoro njih je trenutno smešteno ovde, ta deca su deo dečje needelje, želimo da im pokažemo da nisu zaboravljeni ” – kaže predsednica Skupštine.

Deca iz vrtića Crvenkapa su pripremila prigodne poklone za decu na bolničkom lečenju, to su bojanke, slikovnice igračke i sve ono što im je potrebno od pribora.  Kristina Potić, stručni saradnik – psiholog u PU “Čika Jova Zmaj” kaže da Predškolska ustanova učestvuje u Dečjoj nedelji različitim aktivnostima  kao i svake godine do sada. Ove godine je moto “Veliko srce dece Srbije”,  svakodnevno obrađuju različite teme  u svim vrtićima u cilju razvijanja kreativnosti i empatije kroz  likovne, muzičke i stvaralačke aktivnosti.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine