Dečja nedelja počela je danas tradicionalnim prijemom mališana iz Predškolske ustanove i svih pirotskih osnovnih škola kod gradonačelnika Pirota, koji je u svom kabinetu primio sve zainteresovane mališane.

Ovogodišnja Dečja nedelja se obeležava pod motom “Veliko srce dece Srbije”,  a posebna važnost posvećuje se razvoju empatije, solidarnosti, vršnjačke  i generacijeske solidarnosti i izgradnji društva koje počiva na toleranciji, kazala je Nadica Adamović, šefica Odeljenja za dečju zaštitu Gradske uprave Pirot. U ime organizacije Prijatelji dece obratila se Svetlana Tomić koja je naglasila da je namera da Dečja nedelja bude što zanimljivija i razigranija za one kojima je i namenjena.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić istakao je da svake godine Grad Pirot organizuje veliki broj manifestacija namenjenih deci.

-Prva nedelja oktobra je najveseliji period u zgradi Gradske uprave jer je tada ispunjena dečjom grajom. Želim vam lepu, ne samo ovu nedelju, već i godinu, hvala roditeljima na požrtvovanju, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima-poručio je gradonačelnik Vasić.

Velika šetnja kejom

Vasić je najavio veliku šetnju sa mališanima nejlepšim Kejom u zemlji.

-Mi ćemo u petak u 11 sati sa svom decom Pirota organizovati velku šetnju na Keju. Pozivam sve Piroćance da dođu u petak na Kej da se prošetamo najlepšim kejom u zemlji, da svi zajedno uživamo i da vidimo šta još možemo da uradimo da bi nam život bio još lepši-poručio je gradonačelnik Vasić.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine