Veliki radovi na sveobuhvatnom renoviranju Doma Vojske u Pirotu, koji se nalazi u najužem centru grada, počeće uskoro. Ovaj objekat je od 2014. godine u vlasništvu grada Pirota i još tada inicirana je ideja o njegovom renoviranju. Uz pomoć Ministarstva kulture urađena je projektna dokumentacija koja podrazumeva sanaciju krova, podruma, fasade, elektroenergetsku sanaciju i nadogradnju kako bi se obezbedio dodatni prostor.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Pirota, Miloša Colića, ukupna vrednost radova je 378 miliona dinara, a rok za završetak je 540 kalendarskih dana. Konzorcijum, koji čine četiri kompanije, izvođač je radova i praktično uveden je u posao, a stanari Doma Vojske užurbano se iseljavaju.

“Čekamo da se Biblioteka iseli i privremeno će biti, najverovatnije, na Zatvorenom bazenu. Seljenje Biblioteke je pri samom kraju, knjige su spakovane, a pri selidbi pomaže JP “Regionalna deponija”, na čemu smo veoma zahvalni. Depo Pozorišta, deo Doma kulture i Galerije ide u gradski magacin nekadašnjeg Angroprometa. Sredstva su obezbeđena iz kredita Banke Saveta Evrope koji je uzela Vlada Republike Srbije i uložila ga u pirotski objekat, što znači da je ovaj objekat jedan od prioriteta države”- izjavio je Colić.

Izvor: Pirotske vesti

 

Joomla templates by Joomlashine