Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je, od 2017. godine kada je uspostavljena saradnja, do danas u Pirotu finansirala kapitalne projekte vredne više miliona dinara. Neki od projekata su u drugoj ili trećoj fazi realizacije, kaže Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu.


Imamo i projekte koji su u početnoj fazi izrade projektne dokumentacije i sa kojima ćemo takođe konkurisati za sredstva kod Kancelarije. U toku je druga faza realizacije projekta sanacije kanala Rogoz, a uslediće i treća i četvrta faza, čime će se u potpunosti rešiti problem stanovnika ovog naselja, kada su bujične vode u pitanju. Raspisana je javna nabavka za drugu fazu uređenja Škole “8. septembar”, a izvesna je i izgradnja fiskulturne sale u Školi “Mladost”, kaže Golubovićeva.

Lokalna samouprava uložila je maksimalne napore da pirotska Gimnazija obeleži veliki jubilej, 140 godina postojanja, u rekonstruisanim prostorijama, ali zbog problema sa projektnom dokumentacijom, koja je, kako smo ranije objavljivali, rađena u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture, radovi još uvek nisu počeli.

Na ovome se neće stati. Lokalna samouprava nastavlja da konkuriše projektima koji su od javnog interesa. Naš cilj je da obnovimo sve škole i vrtiće u gradu  i time potvdimo epitet da je Pirot zaista grad po meri dece. Projekat stare škole “Vuk Karadžić” je urađen, dok je raspisana javna nabavku za projektante koji će izraditi kompletnu dokumentaciju rekonstrukcije glavne zgrade škole, kaže Milica Golubović.

U planu je da se naredne godine, u zavisnosti od odluka Vlade Srbije, započne sa izradom projekne dokumentacije i za Ekonomsku školu.

Za sve objekte koji se finansiraju sredstvima Kancelarije za javna ulaganja, lokalna samouprava u obavezi je da dostavi tzv. “energetske pasoše” i upotrebnu dozvole.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine