U ponedeljak, 2. decembra Pirot će posetiti NJ.E. ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni, koji će se tom prilikom sastati sa generalnim menadžerom Kompanije Tigar Tyres i otvoriti, zajedno sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, multimedijalnu izložbu  ”France eMotion”, koju je kreirao klaster ”Atout France” u partnerstvu sa Francuskim institutom.

Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu na konferenciji za medije rekao je da je ovo prva poseta novog ambasadora Pirotu.
Izložba, koju  je realizovao Klaster za turizam i kulturu  « Atout France »  u partnerstvu sa Francuskim institutom vodi gledaoce na jedinstvenu šetnju kroz francusku kulturnu baštinu, na raskršću fotografije, proširene stvarnosti i digitalne animacije.


Izložba ”France eMotion” je nastavak saradnje sa Francuskim institutom, koji je prošle godine u našem gradu ogranizovao Izložbu “Naša istorija, naša sećanja”. Ova nova izložba je organizovana i povodom 140 godina postojanja i rada pirotske Gimnazije, rekla je Radmila Vlatković, direktorka Galerije “Čedomir Krstić”.
U galerijskom prostoru biće izloženo dvadesetak fotografija, a izložba će za posetioce biti otvorena do 20. decembra.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine