U proteklom periodu, zahvaljujući odličnoj saradnji Grada Pirota i Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije u brojne pirotske škole uloženo je preko dva miliona evra, tačnije preko 260 miliona dinara, kazao je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.
- Potpuno je renovirana škola Sveti Sava, završena je prva faza rekonstrukcije OŠ “8. septembar”, značajna sredstva su uložena i u renoviranje osnovne i srednje škole Mladost, koja će uskoro iz istih izvora dobiti i novu fiskulturnu salu. Vrednost tih radova je milion evra, tačnije 123 miliona dinara.  Čitav taj prostor iza škole, koji je trenutno neuređen, biće 0tvoren i tu će biti napravljen novi park u naselju Senjak.

Oko 60 miliona dinara dobili smo za drugu fazu uređenja OŠ “8. septembar”. Očekujemo odobrenje još nekih projekata  poput projekta renoviranja Opšte bolnice Pirot i zgrade Gimnazije a kandidovali smo još dve škole – Ekonomsku školu i OŠ “Vuk Karadžić”. Očekujemo nastavak saradnje sa Kancelarijom za javna ulaganja, a dosadašnja ulaganja iznose 260 miliona dinara, dakle više od dva miliona evra-kazao je gradonačelnik Vasić nedavno prilikom obilaska kanala Rogoz, čija rekonstrukcija se takođe finansira iz istih izvora. Gradonačelnik Vasić je, u cilju što je moguće bolje saradnje grada sa Kancelarijom za javna ulaganja, delegirao i svoju pomoćnicu Milicu Golubović, koja uspešno koordinira ovom izuzetno plodnom saradnjom zahvaljujući kojoj je u pirotsko školstvo uloženo najviše novca u poslednjih nekoliko decenija.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine