Poljska Ržana, jedno od najbližih sela Pirotu, se postepeno sjedinjuje s gradom. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi poslednjih godina izgrađena je nova kanalizaciona i vodovodna mreža, asfaltrana je glavna ulica kroz selo kao i sokaci, a danas je asfaltiran put od centra sela do Trnjane. Asfaltiranje puta se finansira iz Budžeta grada, a vrednost je oko dvanaest miliona dinara.


Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, smatra da meštani Poljske Ržane mogu biti zadovoljni onim što je urađeno u selu. Takođe, u planu je da se i ostalim selima na kružnom putu izvedu slični radovi. Već narednih dana radiće se glavna ulica u Krupcu.
Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta je zadovoljan kvalitetom radova, koji će sa pratećim, manjim intervencijama, biti završeni za nekoliko dana. Put koji je danas asfaltiran je dužine 850 metara i proširen je za oko pola metra.
Saša Ćirić, predsednik Saveta MZ “Poljska Ržana“ ne krije zadovoljstvo onim što je u selu urađeno. Pored osnovne infrastrukture urađeno je još mnogo toga u cilju podizanja kvaliteta života meštana Pojske Ržane.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine