Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je Pirotskim vestima da razmišlja o tome da li će se kandidovati za gradonačelnika na predstojećim izborima naredne godine. Vasić kaže da će konačnu odluku o eventualnoj kandidaturi doneti do Nove godine, nakon što dobro razmisli, konsultuje se sa svojim saradnicima, porodicom. Ono što je sigurno, kaže Vasić, jeste da će Koalicija za Pirot sigurno imati dobrog kandidata koji će imati šta da ponudi građanima za naredni četvorogodišnji mandat.

Vasić je o mogućnosti da se ne kandiduje za gradonačelnika već govorio u emisiji Oni kažu na TV Pirot, a u razgovoru za Pirotske vesti kaže da će ovu tešku odluku doneti najkasnije do kraja godine.
- Moram da kažem da smo mi kao Koalicija za Pirot spremni za izbore, ali je ovakva situacija uvek dobra prilika da se razmisli šta novo može da se ponudi ljudima, šta ste uradili, pogrešili ili dobro uradili u prethodnom periodu. Ja sam u politici od 2000. godine kao odbornik, 2003. sam se prvi put kandidovao na neposrednim izborima, na iznenađenje mnogih tada sam pobedio i evo do danas, skoro punih 16 godina sam gradonačelnik Grada Pirota. Kada bi bili neposredni izbori skoro je sigurno da bi se ponovo kandidovao. Ja se zalažen za neposredne izbore i za to da ljudi mogu imenom i prezimenom da biraju svog gradonačelnika. Međutim, od 2008. pa nadalje, izbori su posredni, biraju se odbornici koji nakon toga biraju gradonačelnike i predsednike opština i mislim da to jednog trenutka mora da se promeni. Kada analiziramo šta smo sve uradili u prethodnom periodu, mislim da Pirot ima mnogo dobrih stvari kojima može da se pohvali, više od mnogih drugih većih gradova. Brže smo se razvijali,  menjali izgled grada na bolje. U međuvremenu smo dobili i status grada. Možemo da pričamo o tome u kakvom smo stanju zateklli Pirot. Bio je mrak, a sada grad sija posebno sa aspekta infrastrukture. Počnite od ulaska u grad – parka na Kaleu, srednjovekovne tvrđave koja je potpuno renovirana, izgrađeni su objekti koji su nedostajali gradu, izgrađen je Zatvoreni bazen, renovirane škole, vrtići. Ne bih reko da je došlo do zasićenja već mislim da je došlo vreme da se podvuče crta i da se razmisli šta dalje. Da li ja treba da se kandidujem, to pitanje postavljam sam sebi i nisam još uvek načisto sa tim. Odlučiću o tome najkasnije do kraja godine nakon konsultacija sa saradnicima. U svakom slučaju, Koalicija za Pirot će imati dobrog kandidata, imamo dobar rejting u narodu, dosta dobrih rezultata iza nas, imamo šta da ponudimo i za naredni četvorogodišnji ciklus-zaključio je Vasić.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine