Danas je u Krupcu održana tradicionalna Jagnjijada na kojoj su se najbolji majstori za pripremu stariplaninske jagnjetine nadmetali u pripremi ovog specijaliteta. Gost ovogodišnje Jagnjijade bio je popularni glumac Lane Gutović a manifestaciju je otvorio gradonačelnik Vladan Vasić. Manifestaciju organizuju Udruženje Klok, MZ Krupac, uz podršku Grada Pirota i Turističke organizacije Pirot. Ove godine Jagnjijada je održana u centru sela. Gradonačelnik Vasić kazao je da je ova manifestacija ove godine dobro organizovana, a raduje i dobra posećenost.


– Grad podržava ovakve dogadjaje jer se na taj način angažuje lokalno stanovništvo a i u selima imamo brojna dešavanja što takodje raduje-kazao je Vasić, i dodao da je u Krupcu uradjeno dosta toga. Većina sokaka je asfaltirano, uvedena kanalizacija, a ove godine završava se i projekat uredjenja glavne ulice, koji će prvom fazom delom biti realizovan, već ove godine.

– Uz sve infrastrukturne radove, pomoć poljoprivrednicima iz gradskog budžeta je nemerljiva, pa sve to zajedno pokazuje trud i zalaganje da mladi ostanu na selu, sa svim uslovima kao u gradu, poručio je gradonačelnik Vasić.


Gutović je na otvaranju podsetio da je već bio u Pirotu promoter Sajma peglane i dodao da se nada da će ova manifestacija u Krupcu trajati makar sto godina.


Direktor TOP, Bratislav Zlatkov, podsetio je da organizacija koju on vodi aktivno podržava svaku organizaciju koja za cilj ima promociju Pirota i njegovih lepota, a pravi pokazatelj tog rada je sve veći broj turista koji posećuju naš grad i okolinu.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine