Poslednjeg dana Sajma sporta realizovana su edukativna predavanja o temi  “Inovacija i znanje”  na kojima su govorili predstavnici  Zrenjanina, Vršca i Pirota, a koja su bila prilika da se pokazu dostignuca u stvaranju uslova za razvoj sporta u ovim sredinama. Predsedavao je Vanja Udovičić, ministar sporta.
Posebno mesto u programu seminara dobio je Pirot zahvaljući investicijama u sport i sportske objekte, obezbedjenju brojnih projekata zahvaljujući kojima je Pirot postao grad dobre prakse, kako se i zvalo predavanja Nenada Đorđevića.


“Sportskoj javnosti  predstavili smo načine na koji je naša Opština u proteklih desetak godina uspela da izgradi brojne sportske objekte, ali i organizuje do sada nevidjenu manifestaciju u Srbiji, a to je Božićna škola sportova. Na predavanju sam govorio najpre o brojnim projektima koje smo realizovali učestvujući na Konkursu EU iz IPA programa prekogranične saradnje, a objasnio sam i načine na koje smo uspeli da pokrenemo decu da učestvuju u Božićnoj školi sportova, a potom da se uključe u rad brojnih klubova ” rekao je Nenad Đorđević.
Predavanja koje je održao Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra Pirot, bilo je izuzetno posećeno!
Tokom prepodneva Nenad Đorđević je, kao predstavnik naše lokalne zajednice prisustvovao skupu koji je nazvan ,,Na kafi kod ministra,,!

Joomla templates by Joomlashine