Danas je počela Dečija nedelja, koja će biti obeležena brojnim programima i manifestacijama pod sloganom “Svako dete srećna lica – čuva jedna porodica”. Tim povodom danas je u svečanoj sali Opštine organizovano druženje dece sa predsednikom Opštine, prvim zaštitnikom njihovih prava.
Predsednik opštine Vladan Vasić čestitao je svojim mladim gostima dečiju nedelju i poželeo im da detinjstvo provode što bezbrižnije i srećnije.


Nadica Adamović, šef Odseka dečije zaštite u Opštisnkoj upravi Opštine Pirot  kaže da se u našem gradu kroz brojne aktivnosti  stvaraju uslovi za dobar i kvalitetan život dece. Ovogodišnja dečija nedelja ukazaće na važnost osnaživanja porodice i značaj odrastanja dece u zdravoj porodičnoj sredini.
Prisutnima se obratila i Natali Stanković, predsednica Društva prijatelja dece.
Deca Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” pripremila su prigodan program.
Sutra je na programu dan predviđen za dečije stvaralaštvo. Deca će učestvovati u likovnim i literarnim radionicama  u svim predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama. U ŠOSO “Mladost” biće izvedena priredba “Imam pravo da živim zdravo”, ujedno će biti prezentovana Montesori učionica. U večernjem programu, u 19 časova u Galeriji “Čedomir Krstić” biće otvorena izložba “Dečije likovno stvaralaštvo”. U okviru Dečje nedelje Narodna biblioteka Pirot u utorak, 7. oktobra, sa početkom u 10:30h organizuje okupljanje dece iz pirotskih osnovnih škola na dečjem odeljenju
Organizatori  svih aktivnosti tokom Dečije nedelje su opština Pirot, Odsek za poslove društvene brige o deci, omladinu i zdravstvenu zaštitu i Društvo prijatelja dece.

Joomla templates by Joomlashine