Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević kazao je danas nakon posete Pirotu da je Pirot odličan primer dobre saradnje grada sa obrazovnim institucijama jer grad snažno u svim aspektima podržava obrazovne institucije.

- Ja sam za dva meseca obišao preko 20 lokalnih samouprava sa svojim saradnicima. Nekako najoptimističniju grupu ljudi sam video u Pirotu. Drago mi je što sam od svih čuo da nema većih problema, jer kad nema problema, možemo da se posvetimo pametnijem razvoju. Od direktora svih ustanova, škola i vrtića čuo sam da lokalna samouprava podržava rad ovih ustanova i to realno u svim aspektima i to je jako dobro. To je odličan primer saradnje.
Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić istakao je da je zadovoljan posetom i rezultatima posete ministra Šarčevića.


- Imao sam prilike da upoznam ministra da mi negde oko 350 miliona dinara izdvajamo direktno za razne vidove obrazovanja u našem gradu. Veoma mi je drago što ni Predškolska ustanova niti osnovne i srednje škole nemaju problema u pogledu blokada računa ili neplaćenih računa. Vrlo je bitno da sarađuje lokalna samouprava sa Ministarstvom prosvete-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da grad Pirot očekuje i organizacija Školske olimpijade.

 

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine