Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović posetio je danas Pirot sa svojim saradnicima i sastao se sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem. Sastanku je prisustvovao i načelnik Gradske uprave Dragan Stanković. Tema sastanka bila je novi Zakon o upravnom postupku.


Po završetku sastanka gradonačelnik Vladan Vasić izjavio je da je cilj i lokalnih samouprava i nadležnog ministarstva dobra elektronska uprava koja je servis građana. Novi zakon o upravnom postupku to treba da omogući, a Vasić ističe da je ovo jedan vrlo dobar pristup, a prisna saradnja sa Ministarstvom treba da omogući da se taj sistem unapredi. Gradonačelnik veruje da će za par godina uspeti u tome da sve lokalne samouprave u Srbiji budu dobar servis građana.
Željko Ožegović, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave kaže da je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, razumeo kakvu upravu želi Ministarstvo da napravi i da je Pirot krenuo u tom pravcu. Namera svih je da  se napravi bolja, efikasnija i ekonomičnija uprava isključivo zbog građana, kako bi im se smanjili troškovi i uštedelo vreme, rekao je Ožegović i istakao da će to omogućiti i ekonomski napredak lokalnih sredina jer će moći brzo i efikasno da izađu u susret investitorima koji žele da dođu i ulažu u Srbiju.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine