Na današnjoj sednici Skupštine opštine Pirot odbornici su se potvrdno izjasnili o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine, a donete su i odluke koje su značajne za predstojeću grejnu sezonu, odluka o određivanju lokacije za buduću auto-pijacu u Pirotu, kao i odluke vezane za rad PU “Čika Jova Zmaj” i druge odluke.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kazao je da se budžet izvršava skoro idealno.

-Budžet opštine se izvršava skoro idealno, iako je situacija u zemlji teška. To znači da smo realno predvideli prihode i rashode, šestomesečni obračun kaže da je 46 procenata budžeta ostvareno, a idealno je 50 procenata, nemamo nikakve deficite, manje je potrošeno, kamo lepe sreće da je u takvoj situaciji državni budžet-kazao  je Vasić i klasičnom zamenom teza nazvao optužbe opozicione SNS da on lično ima bilo kakve veze sa situacijom u “Prvom maju”. 

-Na tuđoj muci ubirati političke poene to je po meni žalosno. Naravno da smo podržali svaku akciju ozdravljenja ove kompanije i bilo kog drugog preduzeća koje posluje na teritoriji opštine Pirot-kazao je između ostalog Vasić.

Vasić je kazao da su donete i odluke koje će omogućiti ljudima koji ne žele da koriste usluge Gradske toplane da se pod odgovarajućim uslovima isključe sa mreže.

-Vodili smo računa i o onima koji žele da se greju, kao i o onima koji žele da se isključe sa mreže-kazao je Vasić novinarima po završetku sednice.

Jagoda Šnele, načelnica Odeljenja za finansije kazala je novinarima da je izvršenje budžeta dobro, da nema problema i da će tako biti verovatno i do kraja godine.

-U toku su građevinski radovi na rekonstrukciji mosta Gazela, počeće se sa izgradnjom novog mosta na Drugom ringu, radi se oko Zatvorenog bazena, danas je išlo plaćanje za presvlačenje ulica u gradu i selima Direkciji za izgradnju grada tako da će do kraja godine biti potrošena sva predviđena sredstva za investicije.

Joomla templates by Joomlashine