Rad u Upravnom odboru NALED-a, veliki izazov, ova institucija postala je predvodnik razvoja Srbije u mnogim oblastima. Velika čast za NALED da je ,,dao,, dvoje ministara!


Ako novinar  želi da profesionalno prati aktivnosti ljudi koji svojim radom zaslužuju da se o njima i njihovim rezultatima govori i upoznaje javnost, onda mora da neprestano bude u toku zbivanja. Da prikuplja informacije i na kvalitetan način izveštava o tome.

Pratiti rad gradonačelnika Vladana Vasića je prvi izazov za novinara, jer je dogadjaja i previše, putovanja, različitih susreta, razgovora.

Imajući sve ovo u vidu, a s obzirom da su dani godišnjeg odmora brzo prošli, želeli smo da danas saznamo šta je trenutno aktuelno , šta sledi, utoliko pre što je u centru zbivanja nekoliko skupova, susreta, a pre svih naravno i Slava grada Velika gospojina.

Vladan Vasić  bio  je juče na sednici Upravnog odbora  NALED-a, izuzetno značajne institucije koja je u Srbiji bila ptreteča  izrade mnogih značajnih dokumenata bitnih za razvoj. Uz to iz redova NALED-a ovih dana su i dvoje  ministara.
Nedavno je Ana Brnabić, bivša predsednica NALED-a, sada ministarka za družavnu upravu i lokalnu samoupravu, u pregovorima uspela da promeni najavljeni predlog da se prihodi na lokalu izmene. Vladan Vasić ističe da je bio jedan od zagovornika da se predlog ne usvoji jer bi ugrozio  realizaciju brojnih projekata .
Vraćamo se na lokal. Dva dogadjaja najpre. Jedan danas! Dolazi jedan od novinara  svetski priznatog časopisa Fajnenšel tajmsa, a uskoro će u Pirot i Slobodnu zonu doći šeik Mohamed A Zaroooni, direktor Slobodne zone Dubai, najbolje u Svetu.
I konačno još jedan evropski dogadjaj u Pirotu. Ili još jedan iskorak Pirota ka Evropi. Grad Pirot će biti domaćin Lokalne ceremonije promocije Nagrade EU i EN za Studiju zaštite sela Gostuša.
Specijalnu čestitku gradonačelnika Vladana Vasića, Piroćancima povodom Slave grada objavićemo  u nedelju, 28. avgusta na Slavu grada.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine