Pirotsko leto 2016. počelo je 1. jula koncertima Ansambala Doma kulture. Dom kulture je i ove godine jedan od glavnih nosioca ove manifestacije, s obzirom da imaju najviše programa kojima su obogatili kompletnu manifestaciju.

Na jednoj od konferencija za novinare direktor Doma kulture Miško Ćirić naveo je da su za ovogodišnje Pirotsko leto izdvojena sredstva od 2.200.000 dinara, a za Međunarodni folklorni festival, kao manifestaciju za koju tradicionalno vlada najveće interesovanje, 2.750.000 dinara.

Ćirić je u izjavi za Portal Plus online i Naxi Plus radio rekao da se trude da Piroćancima pruže maksimalni užitak i ponude široku lepezu programa koje realizuju. U narednim danima predstoji koncert YU grupe na Omladinskom stadionu (29. jula), Mini letnji sajam knjiga 1. avgusta, 3. avgusta je koncert Miroslava Ilića, od 3. do 6. avgusta na pozornici Pirotskog leta biće odigrane četiri predstave za najmlađe sugrađane, a 7. avgusta Međunarodni folklorni festival kada će u naš grad doći ansambli iz Argentine, Letonije, Izraela, sa Kanarskih ostrva, iz Banja Luke i Toronta.
Ovom prilikom Miško Ćirić govorio je i o repertoaru Bioskopa, ali i o ostalim aktivnostima kojima će se baviti ubuduće.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine