Izveštaj o radu PU “Čika Jova Zmaj” i tačke vezane za JP”Gradska toplana” bile su ključne tačke dnevnog reda na danas odžanoj sednici Opštinskog veća. Pre pomenutih tačaka na dnevni red sednice razmatrala se Odluka o matičnim područjima, pa je sa ciljem ekonomičnosti ovom odlukom planirano da budu ukinuta pojedina matična područja. Opštinski većnici razmatrali su tačke vezane za JP “Gradska toplana”.

- Prethodna Odluka kojom je omogućen otpis kamate i otplata starog toga za grejanje, na rate, pokazala je dobre efekte, i sada smo dali predlog da se ova mogućnost građanima obezbedi i u narednih šest meseci. Takođe smo na današnjoj sednici uredili Dopunu pravilnika za isklučivanje domaćinstava sa sistema centralnog grejanja. Oba predloga će se pred odbornicima naći na sednici u petak – izjavio je predsednik opštine Pirot, mr Vladan Vasić.

Vasić je takođe naglasio da je Gradska toplana potpuno tehnički spremna za početak grejne sezone, i da su i ako smo u septembru, već nabavljene prve količine mazuta, što to nije bio slučaj ranijih godina.

- Dobra vest vezana za PU ”Čika Jova Zmaj” je to što će biti angažovan veći broj vaspitača kako bi se otklonile liste čekanja za decu koja žele da pohađaju vrtić – izjavio je ditektor ove ustanove Miloš Teodosijević na današnjoj sednici Opštinskog veća.

Tekst i foto A.Ć.

Joomla templates by Joomlashine