Danas se završavaju radovi na verovatno najtežem i najrizičnijem gradilištu – sanaciji tri velika klizišta ka Toplom Dolu, zbog kojih ovaj put nije bio bezbedan za saobraćaj. Radove je danas obišao gradonačelnik Vladan Vasić koji je izrazio zadovoljstvo kvalitetom radova i dodao da u perspektivi treba da se razmišlja o izgradnji mosta preko Toplodolske reke i da glavni put ka Toplom Dolu bude preko Zavojskog jezera, a da ovaj put bude alternativno rešenje.

-Srećan sam i zadovoljan radovima, sanirana su klizišta, izgrađeni potporni zidovi i danas se završava asfaltiranje. Oko 100 metara potpornih zidova je urađeno, 400 kubika betona, 21 tona armature je ugrađeno i sada se postavlja završni sloj asfalta. Ukupno smo, uz pomoć Ministarstva za zaštitu životne sredine, ovde uložili 30 miliona dinara. Ako vam kažem da Pirot ima preko 300 kilometara lokalnih puteva pod ingerencijom Grada, onda može da se stvori slika koliko novca je potrebno da se do svake kuće i svakog sela na Staroj planini stigne. Naš cilj je upravo to – da stignemo asfaltom do svake kuće i mislim da smo blizu tog cilja-kazao je Vasić.

Izuzetno zahtevne radove vrlo uspešno je obavilo preduzeće “Piksi” iz Pirota.

Direktor JP za planiranje i izgradnju Grada Slaviša Svilarov kazao je da će saobraćaj ubuduće na ovim deonicama biti bezbedan.

-Što se tiče drugih investicija, privršavaju se radovi u Ulici Cara Dušana, u pitanju je izgradnja trotoara, a u punom jeku su radovi u Jevrejskoj ulici a do kraja nedelje treba da budu gotovi radovi i u Dobrodolskoj ulici. Radi se i u selu Rudinje, put kroz samo selo-kaže Svilarov.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine