Danas će biti završeno asfaltiranje deonice koja spaja centar sela Veliki Jovanovac sa magistralom Pirot-Dimitrovgrad. Radove je tim povodom obišao gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je kazao da je reč o deonici od 900 metara asfalta, a vrednost radova je oko devet miliona dinara.

-Ovo je veoma važna stvar za meštane ovog sela, i mi nastojimo da sve radove definišemo u skladu sa potrebama meštana ovih i drugih sela. Da podsetim da smo nedavno radili u selu Vlasi, uradili smo deo puta ka selu Rsovci, odnosno u samom selu, uradili deo puta ka Ragodešu, sanaciju puta ka Toplom Dolu, gde je rađena sanacia klizišta, svuda će se raditi, ali ovo su važni radovi i veoma su značajni za meštane. Očekujem da selo zaživi, omogućujemo ljudima da lakše dođu do svojih kuća, da obnove svoje kuće, da lakše priđu do imanja. Molim ljude kojima još nismo uradili infrastrukturu za strpljenje i razumevanje, nažalost, nemamo neograničnu količinu novca, ali nastojimo da se radi što više i svuda-kazao je gradonačelnik Vasić.

Vasić je dodao i da se očekuju bitne javne nabavke – raskrsnica u Ulici Vojvode Mišića sa kružnim tokom, javna nabavka za izgradnju poligona, radi se i u Dobrodolskoj, Senjskoj ulici, radovi idu kvalitetno, gradi se kvalitetno i u rokovima-kazao je Vasić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju Grada Slaviša Svilarov kazao je da se vrlo brzo očekuje asfaltiranje u selu Vojnegovac, ali i u gradu, u Ulici Revolucionarnih sindikata i Carice Milice, gde je vodovod zamenio vodovodnu mrežu, i drugim lokacijama u gradu i selima.

-Radi se trenutno u Dobrodolskoj ulici gde će vrlo brzo biti asfaltirano, radi se uređenje Senjske ulice u istoimenom naselju, a očekuje nas vrlo brzo početak uređenja parkinga i trotoara u Jevrejskoj ulici, Ulici 7. juli i ostale investicije koje su u planu-kazao je Svilarov.

Predsednik MZ Veliki Jovanovac Blaža Potić ističe da su ovi radovi od velikog značaja za meštane ovog sela jer pružaju kvalitetnu vezu sa magistralnim putem, što do sada nije bio slučaj, kao i lakši prilaz imanjima.

Izvor: Pirotske vesti

 

Joomla templates by Joomlashine