Predstavnici nemačke organizacije Help danas su u sali SO Pirot, podelili sertifikate polaznicima stručnih obuka i najavili prezentaciju za kooperative koje mogu da konkurišu za opremu u vrednosti od 15.000,00 evra.

Ukupno 44 nezaposlena lica dobila su sertifikate o pohađanju stručnih obuka koje su organizovane u saradnji sa NSZ Filijalom u Pirotu, a u okviru projekta koji Help realizuje sa opštinom Pirot.

Stručne obuke i prezentacija su deo aktivnosti u okviru projekta „Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva u Srbiji“. Na samom početku, prisutne je pozdravila Stanislava Kulidžan, PR Nevladine organizacije HELP.

Vladan Vasić, predsednik Opštine, zahvalio se na saradnji HELP-u i NSZ, Filijali u Pirotu, kao i prisutnima koji su pohađali obuke. Predsednik je izrazio nadu da će pohađaoci obuka dobijanjem ovih sertifikata lakše doći do zaposlenja.

Maša Bubanj, iz Nemačke organizacije HELP, čestitala je prisutnima na uspešno završenim obukama i istakla da se ove godine navršava 15 godina uspešne nemačko – srpske saradnje.

Jelena Kostić, direktorka NSZ, Filijale u Pirotu, navela je da je cilj ovih obuka podizanje znanja i kompetencija za rad u određenim oblastima, a sve obuke su skladu sa aktuelnim potrebama na tržištu rada.

Nataša Bogdanović koja je pohađala obuku iz engleskog jezika i Snežana Dimitrijević koja je pohađala obuku za kozmetičara, istakle su pozitivna iskustva koja su stekle kroz pomenute obuke i izrazile nadu da će im ovo doprineti u pronalaženju zaposlenja.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine